Elon Musk kapı kapı dolaşıyor! Twitter hamlesinden sonra unvanını yitirdi

44 milyar dolarlık dev yatırımla en büyük sosyal medya platformları arasında gösterilen Twitter'ın hisselerini satın alan Elon Musk, 13 milyar dolarlık borcun faizini ödemek için kara kara düşünüyor. Musk bu süreçte unvanını da yitirdi.

Elon Musk kapı kapı dolaşıyor! Twitter hamlesinden sonra unvanını yitirdi
Elon Musk kapı kapı dolaşıyor! Twitter hamlesinden sonra unvanını yitirdi
GİRİŞ 18.12.2022 18:38 GÜNCELLEME 18.12.2022 18:38
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

META ile birlikte en değerli sosyal medya platformları arasında gösterilen Twitter, geçtiğimiz ay Elon Musk tarafından 44 milyar dolara satın alındı.

Ancak şirketin 13 milyar dolarlık borcu, dahası borcun faizi Güney Afrikalı girişimciyi kara kara düşündürüyor.

Sene başında Twitter'ı alabilmek için TESLA'nın çoğu hissesinden vazgeçen Musk, hafta başında 3,5 milyar dolarlık satış daha yaptı. Ancak ABD'den gelen son bilgiler, TESLA'daki satışların yeterli olmadığı kanaatinde.

Reuters'ta yayınlanan bir haberde Elon Musk'a yakın isimlerin çeşitli yatırımcılardan fon alabilmek için görüşmelere başladığını kaydetti.

Twitter'ın üst düzey yöneticileri, yatırımcılara Twitter'ın ve TESLA'nın hisselerini vadediyor. Elon Musk ve yakınları Reuters'ın röportaj teklifini kabul etmezken Gerber Kawasaki Wealth & Investment Management’ın CEO’su Ross Gerber, Musk'ın firmasından yatırım istediğini doğruladı.

TESLA'nın 40 milyar dolara tekabül eden hissesini satan Elon Musk ise, 'Dünyanın En Zengin İnsanı' unvanını da yitirdi. Forbes'a göre Musk'ın kişisel serveti 178 milyar dolar olarak gösterilirken LVMH'nin sahibi Bernard Arnault, 188 milyar dolarla dünyanın en zengini oldu.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 7
  • Keremoviskavoc 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam hayatta kayıp etmez yeni projeleri vardır onun için düşünür ve sessiliğini koruyordum cripto paraların sahibi Elon Musk başka bir şey demeyelim bu yıl 2023 de piyasaya çıkan elektrikli otomobili birinciseçildi yani çok çok satılacak
    Cevapla
  • Müsafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Malesef insanların bazısına söylenecek söz bulamıyorum 3 kuruş mala paraya sahip olunca öleceğini unutuyor sonsuz evrende Hz Allahın makamına göz dikiyor...
    Cevapla
  • HACI 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha dur simitçilik yapacak.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay be derde sıkıntıya bak
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Araba almak için bankadan çektiğiniz faiz ile aynı dert aslında sadece azcık daha büyük çaplısı :D
    Cevapla
  • Samsunlu55 1 yıl önce Şikayet Et
    Saf
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle