Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Soysal'dan EYT açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, "Bir ay sonra artık EYT sorununu konuşmayı bırakmış olacağız." dedi.

GİRİŞ 17.12.2022 13:32 GÜNCELLEME 17.12.2022 15:22
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Soysal, Kızılcahamam'daki bir otelde, Hizmet-İş Sendikası 14. Genel Kuruluna katıldı.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunun gündemlerinde olduğunu belirten Soysal, bir taraftan devletin çıkarlarını diğer taraftan ise işçi ve işverenleri düşünerek çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

EYT düzenlemesi konusunda teknik çalışmaların devam ettiğini bildiren Soysal, şunları kaydetti:

"İşin teknik detaylarına vakıf olmadan yapılacak eleştiriler gerçekçi ve yapıcı olmayacaktır. Yaş şartı olmadığında emekli olabileceklerin sayısı 1,6 milyon civarında. Bu sayı daha artacaktır. Bu nedenle emeklilerimizin hem kamu bütçesine hem de işverene getireceği ilave yükü doğru hesaplamak ve buna göre aksiyon almak durumundayız. Bakanlık olarak hedefimiz, yıl bitmeden çalışmalarımızı tamamlamak, Meclis'e sunmak yönünde. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu yönde açıklamaları oldu. Öyle inanıyorum ki bir ay sonra biz artık EYT sorununu konuşmayı bırakmış olacağız."

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 51
  • Savaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın ertuğrul bey nedemek yük biz devletimize primimizi fazlasıyla ödedik sadece anayasal hakkımız olan emeklilik hakkımızı istiyoruz.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ayrıca patronların el koyduğu banka promosyonu paralarına devlet yasa çıkartıp işçiye verilmeli,2.her işçiye kapsayacak sendika olmalı sendikasız bir işçi olmasın.hic bir patron işçinin hakkını yemesin....
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yaş şarti olmadan çıkması lazım bu EYT düzenlemesinin ,sonra endusuk emekli aylığı asgari ücret seviyesine çıkarılmalı ,bu devirde 3500 TL ile nasıl gecinilecek sayın cumhur başkanım,millet vekili 1 ay 3500 TL ile gecinsinde görelim, ABO ve emekli aylıkları düzeltilmeli.....
    Cevapla
  • misafir TRTRTR 1 yıl önce Şikayet Et
    95 sigorta başlangıcı 5000 gün 46 yaş emekli olurmuyuz acaba ?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkes kendini düşünüyor emekçiyi düşünen yooooook
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle