Milyonlar bu kararı bekliyor: Fuat Oktay'dan EYT açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, EYT ile ilgili konuştu. Oktay, "Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemeyi hükümet olarak söz verdiğimiz gibi bu ay tamamlayacağı ve kamuoyu ile paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 16.12.2022 22:52 GÜNCELLEME 17.12.2022 10:56
Bu Habere 266 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' EYT için son dakika açıklaması yaptı. Oktay, çalışmalardaki son durumu duyururken düzenlemenin tamamlanacağı ve ilan edileceği tarihi de verdi. Peki, EYT'de kıdem tazminatı nasıl hesaplanacak? İşte detaylar...

FUAT OKTAY'DAN EYT AÇIKLAMASI

TBMM'de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' EYT için kritik bir açıklamada bulundu.

Oktay, çalışmalardaki son durumu duyururken düzenlemenin tamamlanacağı ve ilan edileceği tarihi de verdi. Fuat Oktay, "Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemeyi hükümet olarak söz verdiğimiz gibi bu ay tamamlayacağı ve kamuoyu ile paylaşacağız." dedi.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik düzenlemenin, aralık ayında görüşülmesi imkanının olmayabileceği bildirildi. Teklifin, ocak ayında Meclise sunulması bekleniyor. EYT düzenlemesi konusunda Meclis takvimi netleşmeye başladı. AK Parti kaynaklarından aldığı bilgiye göre, EYT düzenlemesine ilişkin kanun teklifinin, 2023 yılı bütçe takvimi dolayısıyla aralık ayında görüşülmesi imkanının olmayabileceği ifade edildi.

Teklifin, ocak ayında Meclise sunulması bekleniyor.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 266
  • Uğur 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaş şartı getirilmelidir.Sinir 50 olmalıdır...
    Cevapla
  • Ufuk Alp 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT'de 50 yaş şartı mutlaka olmalıdır, Türkiye aynı anda milyonlarca emekliliği kaldıramaz. Hiç sinur olmasın demek bencilliktir. O zaman Eylül 1999 dan 1 ay sonra işe başlayana 43 yaşından birden 60 yaşına geçişi nasıl açıklayacaksınız, onların canı yok mu ? Bir ay geç başladı diye emeklilikte 17 yıl fark hak mı ?
    Cevapla
  • Ufuk Alp 1 yıl önce Şikayet Et
    2000 sonrası emekliler için intibak senelerdir sürüncemede. Bu intibak da çıkarılarak emekliler arasındaki çifte standarda sin verilmelidir.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt'li olmayan arkadaşlar; haklarını isteyen eyt'lilerden bahsederken vatan hain imiş gibi bahsediyorlar. Ey eyt'lilere vatan haini muamelesi yapan arkadaşlar eğer samimi iseniz emeklilik yaşınız geldiğinde bir 5 sene daha fazla çalışın. Çünkü ben sözleştiğim yíldan 5 yıl, sözleştiğimden primden ise 3460 gün fazla prim ödemişim.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar 42-43 yaşında emekliligi kendine hak görüyor .Sonra gençler " Biz sizin koleniz değiliz .Niye 30 -40 sene sizin maaşınızı biz ödemek zorunda kalalım ?" diye itiraz edince bir de gençleri suçluyorlar .Ülkeyi sadece kendi çıkarını düşünen işte bu kafa batırdı geçmişte .Yine aynısını yapmak istiyorlar .43 yaşında emeklilik hak değildir ,bu sosyal güvenlik sistemi batar .
    Cevapla
  • Seko 1 yıl önce Şikayet Et
    Zoruna gitmesin 28 yıldır biz ödüyoruz zaten. Sende ònce öde sonra ağlarsın..
    Cevapla
  • Ayh 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt li olarak 48 yaşı savunuyorum
    Cevapla
  • Vejdo 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğruya doğru yaş şartı gelmesi lazım ben yedi sene yaş bekledim onlarda beklesin 45 yaşında emeklimi olunur bizede günah benim hakkım ne olacak 10500 gün pirim ödedim yedi sene yaş bekledim yaş şart olması lazim
    Cevapla
  • Seko 1 yıl önce Şikayet Et
    Çalışma kardeş sende.65 yaşında emekliliği kabul edip girmedinmi işe.Başka iş yap.Işyeri falan satın al kiraya ver sende çalışmadan para kazan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle