Hürriyet’ten İzmir matbaasını kapatma kararı

Hürriyet Gazetecilik, İzmir DPC şubesinin basım faaliyetlerinin sona erdirilmesi kararı aldı. Karar doğrultusunda şirket, burada çalışan 62 çalışanın işine de son verdi.

Hürriyet’ten İzmir matbaasını kapatma kararı
Hürriyet’ten İzmir matbaasını kapatma kararı
GİRİŞ 15.12.2022 09:41 GÜNCELLEME 15.12.2022 10:41

Hürriyet Gazetecilik'ten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre şirket 15 Aralık itibarıyla İzmir'deki basım faaliyetlerinin sona erdirilmesine karar verdi.

Açıklamada tesiste görev yapan 62 çalışanın işine son verildiği bilgisi de yer aldı. İşten çıkarmalar kapsamında çalışanlara 10,18 milyon TL'lik kıdem ve ihbar tazminatı ödeneceği belirtildi.

Şirket İzmir'deki faaliyetlerin sona erdirilmesiyle ilgili olarak uzun vadeli iş planları çerçevesinde, diğer basım tesislerinde yeterli kapasite olması, fason basım imkanlarının da değerlendirilecek olması, kaynakların daha etkin kullanılması ve verimliliğin artırılması amaçlarıyla bu kararın alındığını bildirdi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.