Nijerya'da petrol hırsızlığı! Zarar milyar dolarlar boyutunda

Petrol ve doğal gaz zengini Nijerya'da artan petrol hırsızlığı ve petrol boru hatlarına saldırılar nedeniyle 11 yılda 46,1 milyar dolar zarar oluştuğu duyurdu.

Nijerya'da petrol hırsızlığı! Zarar milyar dolarlar boyutunda
Nijerya'da petrol hırsızlığı! Zarar milyar dolarlar boyutunda
GİRİŞ 15.12.2022 09:07 GÜNCELLEME 15.12.2022 09:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Nijerya Endüstriyel Şeffaflık Girişiminden (NEITI) yapılan açıklamada, petrol çıkarılan bölgelerde saldırılar ve petrol hırsızlığı gibi olayların ülke ekonomisini kötü etkilediği belirtildi.

Açıklamada, ülkede 11 yılda 619,7 milyon varil petrol çalındığı ve bunun ülkeye 46,1 milyar dolar zarar verdiği kaydedildi.

Ülkede saldırı ve çatışma risklerinin arttığına işaret edilen açıklamada, petrol tesisleri ve boru hatlarına saldırıların petrol üretimi ve kaybını artırdığı aktarıldı.

Nijerya'da 200'den fazla yasa dışı petrol rafinerisi faaliyet gösteriyor.

37 MİLYAR VARİLLİK PETROL REZERVİ

Nijerya'nın tespit edilmiş petrol rezervleri, yaklaşık 37 milyar varil ve dünyadaki rezervlerin yüzde 3,1'ini oluşturuyor.

Ham petrol üretiminde dünyanın ilk 15 ülkesi arasında bulunan Nijerya, dünyada en fazla petrol rezervine sahip 8'inci ülke ve petrol ihracatı bakımından da 6'ncı sırada geliyor.

Petrol yataklarının bulunduğu Delta bölgesinde, silahlı grupların petrol alanlarındaki sabotajları, bölgedeki çatışmalar ve adam kaçırma gibi olaylar yaşanıyor.

KAYNAK: AA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 1
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    abd nijerya ile uzay anlaşması yaptı. yeni sömürgenin adı uzay. Adamlar daha yeni fransa kafirinin etkisinden kurtuldu ülkede petrol hırsızlığı ve asayiş berbat abd çöktü bu kez.Türkiye acil devreye girsin.
    Cevapla