FED kararı sonrası altın ve dolarda hareketlilik! Zirveyi gördü

FED'in faiz artırımı kararı sonrası altın ve döviz piyasalarındaki hareketlilik merak ediliyordu. Gelen ilk bilgilere göre dolar yatay seyrini sürdürdü, euro dolar karşısında değer kazandı. Gram altın ise 1080 TL'nin altına indi.

GİRİŞ 15.12.2022 07:06 GÜNCELLEME 15.12.2022 09:42
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini beklentilere paralel 50 baz puan artırdı. Banka fonlama faiz aralığını böylece yüzde 4,25-4,50 aralığına çekmiş oldu. Fed, Haziran, Temmuz, Eylül ve Kasım ayı toplantısında ise faizi 75 baz puan artırdı.

FAİZ KARARI SONRASI PİYASALARIN İLK TEPKİSİ NE OLDU?

Fed'in beklentilere paralel verdiği faiz kararı sonrası küresel borsalarda kar realizasyonu görülürken, altın fiyatları da bir miktar geri çekildi. Ons altın 1.800 dolar psikolojik bandına kadar çekilirken, gram altın ise 1080 TL'nin altına sarktı.

EURO DOLAR KARŞISINDA 6 AYIN ZİRVESİNİ GÖRDÜ

Dolar/TL ise 18,60-18,65 bandında yatay seyrini sürdürdü.

Faiz kararından bir kaç dakika önce Euro, ABD Doları karşısında son 6 ayın en yüksek seviyesi olan 1,06848'i gördü.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Ali Elieyioğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Dökme akıl olmayınca sokma akıl bir işe yaramaz...
    Cevapla
  • Efecan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçoğlu dan aldığım bilgiye göre gram altın yılbaşından sonra 250 TL ye dusecekmis herkes ona göre hesabını yapsın dedi
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşlerim. Parası olanlara sesleniyorum. Devlete destek çıkın çünkü savaştayız, hemde ortasında. Devlet olmazsa paranı bir yere harcayamazsın. Yatırın parası olan kur korumalıya, faizini yetim çocuklara, hayra verin. Ne günahı var ne sevabı. En azından paranız değerden kaybetmez ve devlete destek çıkarsınız. Azerbaycanlı Türk kardeşlerim çoğu restoranda Euro dolar kabul etmiyor, manata cevir diyor. Nezaket ve istisna gösterirse kabul eder. Avrupanın hiç bir yerinde başka para kurumunu kabul etmezler. Allah rızası için Türk lirasına yatırın. Şunu unutmayın. Altını yesen yiyemezsin başının üstüne tutsan sizi yağmurdan korumaz. Toprak ve yatırım, öz güven
    Cevapla
  • Heyder 1 yıl önce Şikayet Et
    Cok akılisin
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazı fırsatçılar algı oluşturuyor, panik yapmazsanız eğer İnanın ki altın da dolar da DÜŞER, panik yaparak Faizsever komisyoncu haramzadelerin ekmeğine yağ sürmeyin.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    He canım algı. Sen altın dolar bozdur. Dolar 5 tl olunca bozdur talimatıyla bozduranlardan mısın. Düştü mü bari?
    Cevapla
  • emre19 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu fette neyin nesi, dünya ekonomisini adeta yerle bir ediyor bir tarafta para yükseliyor obu tarafta düşüyor bunun neresi adil.tam bir sömürü düzeni, bu böyle gitmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle