Almanlar rahatsız! 20 milyon Türk'ün canı umurlarında değil

Türkiye'nin güvenlik riskleri gerekçesiyle Boğazlarda başlattığı teyit mektubu uygulamasından rahatsız olan Alman Augsburger Allgemeine gazetesi, Türkiye'ye yönelik akılalmaz suçlamalarda bulundu.

GİRİŞ 14.12.2022 17:45 GÜNCELLEME 15.12.2022 09:32
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

Türkiye güvenlik riskleri gerekçesiyle 1 Aralık itibariyle Boğazlarda yeni bir uygulamayı başlattı. Milyonlarca insanın yaşadığı bölgeden geçecek olan petrol yüklü gemiler için teyit mektubu uygulamasını hayata geçirdi. Bu kapsamda teyit mektubu sunmayan gemilerin Boğazlardan geçişine izin verilmediği duyurulmuştu. Bu durumu Türkiye'ye karşı kullanmaya çalışan Alman medyası ise Türkiye'nin güvenlik gerekçelerini görmezden gelerek akılalmaz suçlamalarda bulundu. 

TEYİT MEKTUBU VERENLER GEÇTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 1 Aralık itibariyle hayata geçirdiği uygulamaya ile “Tazminat ve sorumluluk” sigortasına dair teyit mektubu sunmayan gemilerin Boğazlardan geçişine izin verilmeyeceğini duyurmuştu. Karar sonrası uygulama 1 Aralık itibariyle başlatıldı. Teyit mektubu vermeyen gemilerin Boğazlardan geçişine izin verilmedi. 

Prosedüre uymayan tankerler Boğaz'da beklemeye alındı. "Tazminat ve sorumluluk" sigortasına dair teyit mektubu sunan tankerlerin geçişine ise peyderpey izin verilemeye başlandı. 11 Aralık'ta gerekli belgeleri sağlayan 8 tankerin geçtiği Boğaz'dan, 13 Aralık itibariyle 19 gemi daha geçiş yaptı. 

Teyit mektubu sunan 8 tanker boğazlardan geçtiTeyit mektubu sunan 8 tanker boğazlardan geçti

DENİZCİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Bekleyen 26 tankerden 22'si uygun teyit mektubunu vermiştir. 19'unun geçişi tamamlanmıştır. Boğaza yeni varanlar dahil 4 gemi için teyit mektubu beklenmektedir" denildi. 

Açıklamada teyit mektubu sunmayan petrol tankerlerinin boğazlardan geçemeyeceği ifade edilerek “18 tanker Karadeniz'de, 1 tanker Ege Denizi'nde bekletiliyor. Karadeniz'de bekleyen gemi sayısının haberlerde belirtilen sayıda olmadığı gibi gemi sayısının fazlalığı da ülkemize bir baskı aracı olarak kullanılması da kabul edilebilir değildir." İfadeleri kullanıldı.

Kendi attığı kurşunla vurulan Avrupa, Türkiye'yi suçlamaya kalktı: Türkiye'den son dakika açıklamasıKendi attığı kurşunla vurulan Avrupa, Türkiye'yi suçlamaya kalktı: Türkiye'den son dakika açıklaması

ALMANLAR'DAN TÜRKİYE'YE ‘SİYASİ’ SUÇLAMA

Toplam 20 milyon kişinin yaşadığı bölgede Türkiye'nin Boğazlar konusundaki güvenlik endişelerine saygı duymak istemeyen Avrupa ise bu durumu yine çarpıtarak kamuoyuna sunma peşine düştü. Alman "Augsburger Allgemeine" gazetesinin yayınladığı "Boğaz'daki gizemli tanker gemisi trafiği” başlıklı haberde Türkiye'ye bir takım suçlamalarda bulunuldu. 

CAN GÜVENLİĞİ UMURLARINDA DEĞİL

Alman gazetenin haberinde "Boğaz'da açıklarda bir düzineden fazla büyük tanker bekliyor vaziyette. Batı ise durumu, Erdoğan'ın Rusya politikası karşısında şüpheyle takip ediyor." ifadelerine yer verildi. Dezenformasyona örneği sergilenen haberde, Türk insanının mal ve can güvenliğine dair endişeler yok sayıldı. Geçişi bekletilen gemilerin “Avrupa limanlarına giden gemiler” olduğunu öne süren gazete, “Rus gemilerinin ise herhangi bir engellemeyle karşılaşmadığını” iddia etti.

ERDOĞAN VE ‘SİYASİ NEDEN’ ARAMASI

Alman gazetesi, durumdan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sorumlu tutarak, "Türkiye’nin davranışının ardında siyasi nedenler mi var?" sorusunu sormaktan geri durmadı. Gazete bir adım daha öteye giderek bu kararın “Rusya'dan doğalgazda yüzde 25 indirim almak için yapılabilmiş olabileceğini” hezeyanına yer verdi.

TÜRK TANKERİ DE BEKLETİLDİ

Türkiye’nin “teyit mektubu” hamlesinin Avrupa’ya yönelik siyasi bir uygulama olduğunu savunan Alman medyası, bekletilen gemiler arasında Türk gemisinin de bulunduğunu ise gizledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü’nün konuya ilişkin açıklamasında, ham petrol yüklü olarak boğazlardan geçmek isteyen Türk bayraklı geminin de bekletildiği duyurulmuştu. Diğer gemiler gibi ilgili prosedürleri yerine getirmesi beklenen Türk gemisinin geçişine 9 Aralık Cuma gününe kadar izin verilmediği kaydedildi.

BOĞAZ'DA BUGÜNE KADAR ÇOK SAYIDA KAZA MEYDANA GELDİ

Türkiye'nin aldığı bu güvenlik kararının nedeni Boğaz'da bugüne kadar meydana gelen kazalar. İstanbul ve Çanakkale Boğazı'nda çok sayıda kaza meydana geldi. Bu kazalardan en bilineni 15 Kasım 1979 yılında meydana gelen kaza. 1979'da Romanya Köstence'den hareket eden 96 bin ton ham petrol taşıyan Independenta tankeri, İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında, Haydarpaşa açıklarında Yunan gemisi Evriali ile çarpışmış ve büyük bir gürültüyle infilak etmişti. Gemiden büyük bir petrol sızıntısı başlamış ve çıkan yangın yaklaşık bir ay sürmüştü. Bu yangın sebebiyle boğazda ciddi kirlilik meydana gelmişti.



Boğaz’da yaşanan diğer kazalar ise şöyle kayıtlara geçti: 

  • 14 Aralık 1960 Benzin yüklü Yugoslav tankeri (Zoranic) ile Yunan tankeri (World Harmony) çatışması (20 can kaybı)
  • 1 Mart 1966 Rus bayraklı, Kransky ve Lutsk tankerlerinin Boğaz'da çarpışması
  • 14 Kasım 1991 Lübnan (Rabinion) ve Filipinler bayraklı (Madonna Lily) çatışması (21.000 koyun telefi)
  • 7 Nisan 2018 225 m uzunluğundaki dökme yük gemisi, Anadolu Hisarındaki Hekimbaşı Salih Efendi yalısına çarptı. 206 milyon lira maddi kayba neden oldu.
KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 98
  • Kill apo 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğer almanlar rahatsız olmuş ise doğru bir şey yapılmıştır demek, bu kadar basit.
    Cevapla
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar Yunan armatörleri kullanarak rus petrolünü sanki rus petrolü değilmiş gibi satın alıyorlardı - şimdi istenen belgede İngiltere merkezli Lloyd's sigorta şirketine geminin yükü nereden yüklediği fiyatı miktarı değeri varış limanı bildiriliyor Yunan ın rus petrolünü naylon fatura düzenleyerek re-export fırıldağı suya düştüğü için Almanlar kuduruyorlar
    Cevapla
  • bosveeeer 1 yıl önce Şikayet Et
    hemde nasil...
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamam o zaman. Bu durumda çanakkaleden içeri sokmamak lazım. Almanlar daha mutlu olsun.
    Cevapla
  • Ayân 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Almanların işgüzarlığı yüzünden Osmanlı kaybetti. Aslında 1.Dünya savaşı zararlarını onlara yüklemek lâzım.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    20 milyon Türk'ün canı derken? İstanbul'un nüfusu kaç da haritadan silecek hasar bekliyorsunuz? Sigorta yaptırıp geçerlerse canları güvencede mi olacak? Sigorta istenmesi doğru da bu işi 20 milyon cana bağlamak tamamen üfürük haberciliği. Sigorta yaptırdılar hadi gözünüz aydın canınız güvende.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bosveeeer, sen okuduğunu anlamıyor musun? Sigorta istenmesi doğru diyorum, yalnız sigorta 20 milyon canı korumaz diyorum. Almanyaya bağlamışsın konuyu. Ya sigortanın ne işe yaradığını bilmiyorsun yada okuduğunu anlayamıyorsun. Haberin başlığını oku, sigortanın canı nasıl koruduğunu bir anlat, ada boşver sana diyecek sözüm yok.
    Cevapla
  • bosveeeer 1 yıl önce Şikayet Et
    --- sen beynelminel araba sigortasi yaptirmadan avrupaya gidebilirmisin,,kaldi ki bu tehlikeli madde,,illa kaza olur,olacak diye birsey yok.20 milyon derken hepsini mi anladin..eger böyle anladiysan ;;;;;;;;;;; diyecek sözüm yok---
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle