'Yemek kartı' iddialarına yalanlama: Değişen bir şey yok

Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade, yemek kartlarının marketlerde kullanılamayacağı haberlerine ilişkin, “Yemek kartlarında değişen bir şey yok.” dedi.

'Yemek kartı' iddialarına yalanlama: Değişen bir şey yok
'Yemek kartı' iddialarına yalanlama: Değişen bir şey yok
GİRİŞ 14.12.2022 16:15 GÜNCELLEME 14.12.2022 17:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade, yemek kartlarının marketlerde kullanılamayacağı haberlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Öner Piyade, şunları kaydetti:

"Yemek kartlarında değişen bir şey yok. Yemek kartlarının restoran ve marketlerde yemek ve tüketime hazır gıda dışında kullanılmasının vergi istisnasına konu olmaması hususu, 2008 yılında yayınlanan ve halen yürürlükte olan 382 sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde düzenlenmiştir. Bu kapsamda 1 Aralık 2022 itibarıyla çalışanlara verilen yemek ücreti konusundaki yeni mevzuat, yürürlükteki mevzuattan farklı bir düzenleme getirmemektedir."

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 4
  • Birbilen 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi market fiyat düşürmüş acaba..?
    Cevapla
  • ZEK 1 yıl önce Şikayet Et
    sesiniz niye cıkmaya basladı hukumet yemek paralarını maaslara tl olarak yatırırsa bu bazı marketler fıyatı dusurcek gcen ay haberı cıktı bazı firmalar nakit verdi bu haber bile onlara fiyatları düsüttürdü
    Cevapla
  • ugur karakol 1 yıl önce Şikayet Et
    O nakit veren patronlarınız zaman geçtikçe her zam döneminde yemeklerini kıstıkça o yemeğide maaştan saydıkça o zaman anlayacaksınız yemek kartlarının önemini
    Cevapla
  • rasat 1 yıl önce Şikayet Et
    aynen, bizim kurumda bu ay son kez yatırıldığını ve bundan sonra maaşlara ekleneceğini bildirdi. bu pahalı yerlere gitmek zorunda kalmayacağız hamd olsun. Fiyat anlamında ciddi yüksek oluyorlardı ve kartta para varken de cebinden nakit harcamamak için mecburen gidiyordun. Çok şükür Devletimiz bu problemi de çözmüş oldu, Rabbim Devletimize milletimize zeval vermesin.
    Cevapla