Bakan Nebati: Tarımsal destek bütçesi 54 milyar TL'ye çıkarıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Hem çiftçimizi hem de esnaf ve sanatkarlarımızın daha önce de olduğu gibi bundan sonra da kesintisiz şekilde desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

GİRİŞ 14.12.2022 15:47 GÜNCELLEME 14.12.2022 15:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulunda, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin 4. maddesi üzerindeki görüşmeler sona erdi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yapılan görüşmelerin ardından açıklamalar yaptı. Nebati, salgından etkilenen esnaf ve sanatkarların ilave finans yüküyle karşılaşmaması için 2021 yılından önce kullandırılan kredilere ilişkin oluşan ilave faiz yükünü karşıladıklarını ifade etti.

TARIMSAL DESTEK ÖDEMESİ YÜZDE 109 ARTTI

Nebati tarımsal destek ödemeleri ile alakalı açıklama yaptığı bölümü Twitter hesabından paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

2022 yılında tarımsal destek bütçesinin başlangıç ödeneği 25,8 milyar TL olup ek bütçe kapsamında 13,4 milyar TL ilave edilmiştir. 2023 yılı tarımsal destek başlangıç bütçesi ise 2022 yılı tarımsal destek başlangıç bütçesine göre %109 artırılarak 54 Milyar TL'ye çıkarılmıştır.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Sezer 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım kgf paketi dediniz. Sanayi kgf bekliyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kredi kartı borçları şişti, hayat pahalı, neden borç yapılandırma için kredi vadelerini uzatmıyorsunuz. Bankaların esirinden kurtarın nefes alalım
    Cevapla
  • Urfalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım urfa kırsal alanda tarım çiftçileri mazot ve gübre desteği almadı neden vermiyorsunuz çiftçi tarlayı kar da mı ekecek yoksa nadasa birakilım bu yıl tarlaları,
    Cevapla
  • serdar demir 1 yıl önce Şikayet Et
    fakir fukarayı düşünen bir bakanımız var hamdolsun
    Cevapla