Osmanlı reçetesiyle üretilen lokum dünyaya açılıyor

Türk lokumuna yeni ve inovatif ürünler kazandıran Nostima, yeni yılda franchise sistemi ile büyüme kararı aldı. Şirket 2023 sonunda İstanbul’un 10 noktasında hizmet vermeye hazırlanıyor. Öte yandan Osmanlı dönemine ait lokum tarifini bularak gün yüzüne çıkararak 'Lat-i Lokum' üreten marka THY'nin de lokum tedarikçisi oldu.

Osmanlı reçetesiyle üretilen lokum dünyaya açılıyor
Osmanlı reçetesiyle üretilen lokum dünyaya açılıyor
GİRİŞ 14.12.2022 09:34 GÜNCELLEME 14.12.2022 09:42

Lokuma yeni bir anlam katan Nostima, franchise sistemi ile şubeleşme kararı aldı. Merkez şubesi Bakırköy’de bulunan ve yılın son ayında Fişekhane’de de bir satış noktası açan Nostima, önümüzdeki yıl İstanbul’da 10 noktada hizmet vermek için çalışmalarını hızlandırdı.

“Geleneksel lezzetlere modern dokunuşlar” sloganı ile yoluna devam eden Nostima, kendi geleneğimizi ve lezzetimizi bozmadan herkes tarafından bilinen, standart Türk lokomundan farklı olarak kaymaklı, kadayıflı ve benzeri birçok inovatif ürünü sektöre kazandırdı. Aynı zamanda dünyanın ilk lokumu olan Osmanlı tarifi, dışı çıtır çıtır içi akışkan güllü lokum diğer adıyla Lat-i Lokum’a da lezzet dünyamıza katan Nostima, geçmişle gelecek arasında da köprü oluşturuyor. Nostima, lokumun üzerine yepyeni ve modern lezzetler olan nutella, lotus, bounty, oreo gibi markaların ürünlerini kullanarak modern damak zevkine uygun ürünler de geliştiriyor.

“MÜŞTERİLERİMİZE DAHA YAKIN OLMAK İSTİYORUZ”

Nostima Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Coşan Göksel yaptığı açıklamada, “Nostima 2022 yılı başında ilk ve merkez şubesini Bakırköy’de açtı. Çok kısa sürede çok olumlu geri dönüşler aldık. İstanbul’un her noktasından müşterilerimiz var. Aldığımız geri dönüşler sonucunda artık müşterilerimize daha yakın olmamız gerektiğini gördük. Bu nedenle franchise sistemi ile bayilikler vermeyi planlıyoruz. Amacımız Nostima kalitesinden ödün vermeden müşterilerimize daha yakın olmak. Bu nedenle çok seçici davranmak istiyoruz. Talip olan kişiler internet sitemizden veya sosyal medya adreslerimizden bizlere ulaşabilir. Hedefimiz 2023 sonuna kadar İstanbul’un 10 noktasında müşterilerimizle buluşmak” dedi.

DÜNYA DEVLERİ İLE İŞBİLRİĞİ

“Türk lokumunu tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz”
diyen Göksel THY ile yapılan işbirliğinin yanı sıra, Wallmart ile de görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Öte yandan Göksel, çocuklara özel sağlıklı ürünler içinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.