Bilgin: EYT'de gizli bir şey yok, gecikme teknik nedenlerden

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, EYT düzenlemesinin gecikmesine yönelik eleştirileri yanıtladı. Bilgin, "Gizli bir şey yok, gecikme teknik nedenlerden dolayı" dedi. Bakan, çalışmanın ay sonunda Meclis'e sevk edilebileceğini söyledi

GİRİŞ 13.12.2022 12:40 GÜNCELLEME 13.12.2022 12:40
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemeye ilişkin geri sayım sürüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemenin gecikmesine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

"GECİKME TEKNİK NEDENLERDEN"

Dünkü Kabine Toplantısı sonrası sonrası gazecilere konuşan Bilgin, gecikmenin teknik nedenlerden kaynaklandığını söyledi.

Bakan Bilgin, "EYT çalışmamız tamamlanmadı. Çalışma bitince açıklayacağız. Gizli bir şey yok" dedi.

"EYT'DE ŞU AN RAKAM 1,8 MİLYON CİVARI"

Çalışmayı aralık ayı sonu itibariyle bitirip Meclis'e sunmayı hedeflediklerini belirten Bilgin şunları söyledi:

"Haziran rakamları 1,5 milyon demiştik. Şimdi 1,8 milyon civarı oldu. Bu rakamlar da dahil bilinen verileri değerlendirip hesabımızı ona göre yapmamız lazım. Farklı iş yerlerinde çalışmış hizmet birleştirilmesi yapılmış ya da yapılmamış olanlar var. EYT gündeme gelince bize müracaat edenler var. Daha önce kayıtlarımızda dijital ortamda yer almayanlar dosyalarıyla geliyor inceleyip hizmet birleştirilmesi yapılıyor."

SENDİKALAŞMA İÇİN YENİ DÜZENLEME

Bilgin, iş yerlerinde sendikalaşmanın önünü açacak yeni bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını da söyledi..

Bakan Bilgin konuyla ilgili şöye konuştu:

"Biz iş kolu yönetmeliğinde bir değişiklik yapacağız. Mevcut kanunda işveren iş kolunu kendi oluşturuyor, bunu kaldırıyoruz. Yapılan işe göre bakarız, hangi iş koluna giriyorsa ona göre iş kolunu tayin ederiz. Kanun bize o yetkiyi veriyor. Sendikalaşmanın önündeki tüm engelleri kaldıracağız."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 140
  • Evraka takılanlar 1 yıl önce Şikayet Et
    Emeklilikte evraka takılanlar diye dalga geçmeye başladı Fox vb haber kanalları? 99 öncesi şirket ortağı ve esnaf bilgileri veritabanında var ve bu veri SGK sistemine aktarımı yapılabilir neden yapılmıyor?2008 de gelen kanun maddesi neden değiştirilmiyor?TESK başkanı uyardı esnaf ve şirket ortağı olanlar ihmal etmemeli
    Cevapla
  • FAGO58ODABURDA 1 yıl önce Şikayet Et
    sayın cumhurbaşkanımız az önce haberlerde eyt aralık sonuna bitecek dedi sonuna kadar sayın başkanın sayın bakanın sayın hükümetin peşindeyik ve sağolun ve varolun eytciler namına hepinize teşekkür ederiz
    Cevapla
  • arif abi 1 yıl önce Şikayet Et
    bu iş uzamayacaktı. bundan 5-6 sene önce ilk dile getirildiğinde çözülecekti bu iş. o zaman 48 yaş taban denseydi kimse itiraz etmezdi. erken emeklilik için primler daha dolmamıştı. hem devletimize, hem de işverenlere bu kadar yük binmeyecekti. ekonomi batsın, yeter ki eyt çıksın diyen var mı? Elbette olmaz. O yüzden vatan ve millet için en hayırlısı olsun demek lazım.
    Cevapla
  • izzet 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT .'yı kuşa çevirmeyinnnnn
    Cevapla
  • EYT 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT'nin tam olarak ne olduğunu bilmeyenler var. EYT hak gaspıdır. Verilen hakkın geriye yönellik işletilerek vatandaşlarımız mağdur edilmiştir. Biran önce çıkmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle