Çiftçi Kayıt Sistemi'ne son başvuru 31 Aralık'ta

2 milyondan fazla çiftçinin yer aldığı Çiftçi Kayıt Sistemi’ne başvuru için son gün 31 Aralık. Sisteme, 1 Ekim'den itibaren e-Devlet üzerinden de başvuru yapılabiliyor. 2,5 ayda sisteme başvuruda bulunanların sayısı yarım milyonu geçti.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne son başvuru 31 Aralık'ta
Çiftçi Kayıt Sistemi'ne son başvuru 31 Aralık'ta
GİRİŞ 13.12.2022 09:48 GÜNCELLEME 13.12.2022 09:48

Çiftçi Kayıt Sistemi'nde 1 Ekim itibarıyla dijital dönem başladı.

2,5 ayda başvuru yapanların sayısı yarım milyonu aştı. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvuru için son gün 31 Aralık.

Bugüne kadar sistemden 1 milyon 812 bin belge alındı.

PEKİ, E-DEVLET ÜZERİNDEN SİSTEME NASIL BAŞVURU YAPILIYOR?

Çiftçiler e-Devlet kapısına kendi kimlik bilgileri ve şifreleriyle giriş yapıyor. Arama kısmına 'Çiftçi Kayıt Sistemi' yazılıyor ve 'yenileme başvurusu' hizmeti seçiliyor. Açılan ekranda ilk başvuruyu yapmak için 'yeni başvuru' butonuna tıklanıyor.

Bu aşamadan sonra aydınlatma metnini okumak ve 'onaylıyorum' kutusunu işaretleyip 'devam et' butonuna tıklamak gerekiyor.

Çiftçiler açılan sayfada sistemdeki kayıtlı bilgilerini görüntüleyip ihtiyaç duyarsa güncelleyebiliyor. 'Ürün bilgisi değiştir' butonu ile ürün bilgilerinde de değişikliğe gidilebiliyor.

Son ekranda başvuruya ait tüm bilgiler görüntüleniyor, onaylanıp başvuru tamamlanıyor. İl ve ilçe müdürlüklerinin başvuruyu değerlendirmesi bekleniyor.

KAYNAK: TRT HABER
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.