Bakan Dönmez: Saros FSRU ocak ayında devreye girecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Umman'dan LNG alımı ile ilgili müzakerelerin olumlu gittiğini söyledi. Dönmez, Saros Körfezi'ndeki FSRU'nun Ocak ayında devreye alınacağını sözlerine ekledi.

Bakan Dönmez: Saros FSRU ocak ayında devreye girecek
Bakan Dönmez: Saros FSRU ocak ayında devreye girecek
GİRİŞ 13.12.2022 09:15 GÜNCELLEME 13.12.2022 10:09

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gaz kullanımının bu yıl yüzde 10-12 oranında daha az olacağını söyledi. Dönmez, Umman'dan LNG alımı ile ilgili sürecin olumlu ilerlediğini aktardı.

DÖNMEZ: OCAK'TA DEVREYE ALACAĞIZ

Bakan Dönmez, Türkiye'nin doğal gazı ile ilgili çalışmaları aktardı. Dönmez, "Saros Körfezi FSRU'yu inşallah Ocak 2023'te devreye alacağız." dedi.

"YÜZDE 10-12 AZ OLACAK"

Dönmez, bu yıl ki doğal gaz kullanımına ilişkin ise, "Bu yıl doğal gaz tüketimi, geçen yıla göre yüzde 10-12 daha az olacak." diye konuştu.

Bakan Dönmez, Umman'dan LNG alımı ile ilgili sürecin olumlu ilerlediğini sözlerine ekledi.

Bakan Dönmez, TürkAkım Boru Hattı'nın yüzde yüz kapasite ile çalıştığını söyledi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.