Petrol fiyatları yönünü yukarı çevirdi

Petrol fiyatları yeni haftaya ABD petrolü açısından kritik bir hat olan Keystone hattının kapalı kalmaya devam etmesi ve Çin'deki talep görünümünün etkisiyle yukarı yönlü başladı.

GİRİŞ 12.12.2022 10:24 GÜNCELLEME 12.12.2022 10:44

Geçen hafta negatif bir hafta geçiren petrol fiyatları yeni haftaya toparlanma çabasıyla girdi.

ABD ham petrolü 71 doların üzerini görürken, Brent petrol de 76 doların üzerinden işlem gördü. Geçen hafta ABD ham petrolünde yüzde 11'e varan düşüş yaşanmıştı.

Yeni haftanın ilk işlemlerindeki pozitif atmosferin ardında ABD'deki kritik Keystone hattının kapalı kalmaya devam etmesi önemli rol oynadı. Kanada'dan ABD'ye günlük 600 bin varilden fazla petrol taşıyan Keystone boru hattı geçen hafta sızıntı nedeniyle durdurulmuştu. Hatta çalışmaların devam etmesi nedeniyle hafta başı itibariyle akış başlamadı.

Fiyatların yukarı yönlü hareketinde Çin'deki salgın önlemlerinin gevşetilmesi sonrasında oluşan talep görünümü de etkili olmaya devam ediyor.

Petrol piyasasında dikkatler G7 liderlerinin yapacağı toplantıda da olacak. Zirvede Rusya-Ukrayna savaşına yönelik gelişmelerin ele alınması öngörülüyor. Zirve öncesinde ABD Başkanı Joe Biden Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefonla görüştü ve desteğin süreceği açıklamasında bulundu. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen da katıldığı bir televizyon programında benzer mesajları verdi. Yellen Rus petrolüne yönelik tavan fiyat uygulamasının ise şimdiye kadar iyi gittiğini belirtti.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.