Necmettin Batırel'den bomba benzin tahmini! Bu rakam şaşkına çevirecek

Brent petrolün 75 dolara inmesiyle birlikte 17 TL'ye kadar düşen benzin fiyatlarıyla ilgili ekonomist Necmettin Batırel'den bomba bir tahmin geldi.

GİRİŞ 10.12.2022 16:29 GÜNCELLEME 10.12.2022 16:47
Bu Habere 186 Yorum Yapılmış

Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüş sonrası akaryakıt fiyatlarına peş peşe indirimler geldi. Yaşanan gelişmelerin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Ekonomist Necmettin Batırel ise benzin fiyatlarıyla ilgili çok konuşulacak bir rakam teleffuz etti. 

BENZİNDE BÜYÜK DÜŞÜŞ YAŞANDI

Petrol ve uluslararası ürün fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle akaryakıtta da indirimler geliyor. Akaryakıt fiyatlarında bu hafta büyük indirimler yaşandı. 25 TL'leri aşan benzine geçtiğimiz gün 2 lira 15 kuruş, 27 TL'leri gören motorine ise 1 lira 90 kuruş indirim geldi. Son olarak dün yapılan indirimle birlikte benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 17,40 TL'ye, Ankara'da ve İzmir'de 17,59 TL'ye kadar geriledi.

Akaryakıta bir indirim daha geldi! Araç sahipleri bu haberi bekliyorduAkaryakıta bir indirim daha geldi! Araç sahipleri bu haberi bekliyordu

Benzine indirim geldi: Fiyatlar geriliyorBenzine indirim geldi: Fiyatlar geriliyor

'BENZİN 12 TL'YE DÜŞER'

Yaşanan bu gelişmeler sonrası ekonomist Necmettin Batırel ise sosyal medya hesabından çarpıcı bir paylaşımda bulundu. Akaryakıt fiyatlarında yaşanan düşüşe ilişkin paylaşım yapan Batırel, benzin fiyatı için yeni bir tahminde bulundu. Batırel, benzinin litre fiyatının yakında 12 liraya düşebileceğini söyledi. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 186
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    mazot 30 oldu diye fiyatları %400 artıdan market gıda firmaları otobüsler ve iett toplu taşıma fiyatları acilen %30 inmeli. ya devlet neden bu konuda mazotu bahane edip zam yapıldı acilen indirim bekliyoz takip edeceğiz kim vatandaşı fahiş taşımacılık üzerinden ezemez indirim yapmayan üreticiden taşıyıcıya cezalar gelecek desenize kardeşim.
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    otobüs fiyatları düşmeli acilen minibüs iett topu taşıma inmeli ekreme baskı yapılmalı.şu gıda maaliyetleri mazot arttı diye anıran stokçu alçaklara baskın yapılsın.bim a101 migros şok ve çok şubeli marketlere fiyat indir çağrısı yapılsın. bakın fiyatlar hala 30 tl olunca yapılan hatta daha fazla zamlar ile raflarda yeter artık o fiyatlar düşsün yoksa marketleri yakacak millet.
    Cevapla
  • ali hacıhasanoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    mazotu da düşürsünler. nakliye, tarım hep mazota bağlı. Orta direk arabaya ucuz binebilmek için otogaz veya mazotlu arabayı tercih eder. benzin 17 lira mazot 23 lira. Bunun da dengelenmesi lazım.
    Cevapla
  • H Sabri KARADENİZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Doların 18.650 olduğu dünya petrol fiatı düşşe bile benzin ve ürünlerinin fiatları ülkemizde düşeceği düşünülemez. İnşallah kurların aşağı hareketi düşüş sağlar.
    Cevapla
  • Hasan dr. 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaklaşık bir buçuk hafta önce yakınımızdaki büyuk zincir marketlerden biri rafta satışa sunulan Vera marka 5 kg. lık çiçek yağı bu süre zarfında önce 145. 50 tl.ye ardından149.50 tl ye, üç gün önce ise 154.50 tl ye satış fiyatı yükseldi. Nakliyeler için akar yaıt ucuz, yağ stokları dünyada en fazla olan ülke Türkiye, hammadde fiyatlarnda ve dövizde yerinde sayma devam etmesine rağmen aç gözlüler henüz asgari ücret ve memur maaşları zamlanmadan elimizden alınmaya devam etmektedir. Hükumetin yaptırım gücü zayıf ve maliyenin, ticaret bakanlığının, belediyelerin ve yargının verdiği cezalar çok küçük ve caydırıcı değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle