İslam Memiş ev alacaklara müjdeli haberi duyurdu!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, konut almak isteyen vatandaşlarla ilgili Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan aldığı müjdeleri okuyucularıyla paylaştı.

GİRİŞ 09.12.2022 13:54 GÜNCELLEME 09.12.2022 18:20
Bu Habere 179 Yorum Yapılmış

Ekonomiye ilişkin yaptığı değerlendirmelerle sürekli gündem olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Türkiye 2023 Zirvesi ve Para Sohbetleri” programında Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'la yaptığı görüşme sonrası ev alacaklara müjdeli haberi duyurdu. Programda Bakan Kurum'a soru sorma fırsatı bulan Memiş, soruları ve aldığı cevapları bugünkü köşe yazısında okuyucularıyla paylaştı. 

YENİ KONUT PROJESİ MÜJDESİ

Yazısını "Bakan Murat Kurum’dan müjdeler var…" başlığıyla paylaşan Memiş, "Yeni konut satışı projeleriniz var mı?" sorusunu yönelttiği Bakan Kurum'dan 2023'ün ilk çeyreğinde yapılacak yeni konut müjdelerini aldı. Bakan Kurum, "Bunun hazırlıklarını arkadaşlarımız Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yürütüyorlar. Sektör temsilcilerimiz ve bankalar da bu çalışmanın içinde. Banka tarafında sorun yok, kredi için para da hazır. Özellikle orta gelire de hitap eden projemizi başlatacağız." dedi.

DÜŞÜK GELİRLİYE DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ ÇALIŞMASI

Bakan Kurum, İslam Memiş'e yaptığı açıklamalarda krediyle konut almak isteyen vatandaşlar içinse yapılan çalışmayı ilk kez açıkladı. Kurum, konut kredilerine ilişkin "1 seviyesinin altında faiz beklenmeli mi?" sorusuna "Seviye vermem çok doğru olmaz ama bu konuyla alakalı banka temsilcileriyle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Konut fiyatına ve gelire göre de kademeli bir faiz politikası çalışması Hazine ve Maliye Bakanlığı ile sürdürülüyor." diyerek önümüzdeki günlerde krediler için atılacak adımı duyurdu.

Haber7'nin sektör bankacılık sektöründeki isimlerden aldığı bilgilere göre düşük faizli kredilerle ilgili adımın yılbaşından sonra atılmasını beklediklerini aktardılar.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 179
  • Cihangir 1 yıl önce Şikayet Et
    Toplu konuta ve vergi veren müteahhite kredi var ama evini kendisi yapana yok. Ziraat ve Halk %70 bitmiş şartı arıyor. EVİNİ KENDİSİ YAPAN ADA KREDİ VERİN
    Cevapla
  • Nejdet 1 yıl önce Şikayet Et
    Piyasayı sadace müteahhit veya ev sahipleri değil aynı zamanda buna en büyük katkıyı emlak sektörü sağlıyor emlak sektöründe çokta bilmediğimiz entrikalar dönüyor kavede yan masada adam tarla satmış adamın sattığı fiyatın üzerinde raiş bedeli göstermiş benim anlamadığım kadarıyla adam diyorki emlakçı için tarla benim benim kadar kar aldı diyor şahısları tanımam etmem esasen böyle bir yöntem suçtur işte durum böyle olunca piyasayı yükseltmiş oluyorlar bana göre durum böyle
    Cevapla
  • Dilan 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynn
    Cevapla
  • Ev hayali olan adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne ev alınır ne de başka bir şey boş verin gitsin
    Cevapla
  • FKB 1 yıl önce Şikayet Et
    Kredi kredi kredi. Bu nedir yav?
    Cevapla
  • Meftun köse 1 yıl önce Şikayet Et
    Kiraciliktan bizleri kurtarın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle