Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi denetimi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Geçen yıl tamamlamış olduğumuz vergi inceleme ve denetim sayısının 3 katını da aşarak göreve geldiğimizde belirlediğimiz 1 milyon mükellef nezdinde denetim hedefine bugün itibarıyla ulaştık" dedi.

GİRİŞ 09.12.2022 09:42 GÜNCELLEME 09.12.2022 13:52
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vergi denetimlerinin gerçekleştiğini ve denetim sayısının 3 katını da aşarak 1 milyon mükellefin incelendiğini söyledi.

Cumhuriyet tarihinin en yüksek denetim sayısı hedefine ulaşıldığını belirten Bakan Nebati çalışmaların kararlılıkla süreceğini söyledi.

Bakan Nebati'nin açıklaması şöyle:

Kayıt dışı ekonomiyle mücadele, vergi kaçakçılığını önlemek ve ekonomik büyümeyi desteklemek için yoğunlaştırdığımız vergi incelemesi ve denetimlerle Cumhuriyet tarihinin bir yıldaki en yüksek sayıda denetimini gerçekleştirdik.

Geçen yıl tamamlamış olduğumuz vergi inceleme ve denetim sayısının 3 katını da aşarak göreve geldiğimizde belirlediğimiz 1 milyon mükellef nezdinde denetim hedefine bugün itibarıyla ulaştık.

Yaptığımız vergi incelemeleri ve denetimlerde ceza kesmeyi değil rehberlik ederek vergiye gönüllü uyumu artırmayı, vergi kayıp ve kaçağını engelleyerek daha adil bir vergi sistemi inşa etmeyi ve mükellef haklarını da gözeterek her bir vatandaşımızın hakkını korumayı amaç edindik.

Yürütülen vergi incelemeleri ve denetimlerde bir milyon hedefine bizi ulaştıran Vergi Denetim Kurulu Başkanlığımız Vergi Müfettişleri ile Gelir İdaresi Başkanlığımız bünyesindeki tüm çalışma arkadaşlarıma özverili ve yoğun çalışmaları için teşekkür ediyorum.

Kayıt dışı ekonomi, piyasa bozucu faaliyetler ve vergi kaçakçılığıyla mücadele için vergi incelemeleri ve denetimlerle her zaman olduğu gibi bundan sonra da sahada olmaya devam edecek, çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    sonuc kim verdi kime ne ceza verildi aciklansin
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    denetim yapılsın muhakkak ama, bu vergi sisteminin değişmesi lazım, bu kadar dolaylı vergi alınması doğru değil. şu ötv zulmünün bir an önce azalması lazım
    Cevapla
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    marketlere gönder müfettişleri bakanım canlarını okusunlar
    Cevapla
  • ALBATROS 1 yıl önce Şikayet Et
    Dilerim Öyle Olmuştur.Lakin Sizin Vergi Denetmenleriniz Bulunduğum Bir Bölgede Esnaf Komşumun Sağında Solunda Kaçak Vergisiz Çalışan Esnaflarda Çay İçip Sonra Yıllardır Vergisini Veren Esnafımıza Ceza Yazmalarına Benzemesin Bu İş (Vergi Mükellefi Arkadaşın Sigorta Bildirgesini Ve Birde Ufak Bir Kusuru Vardı Unuttum)
    Cevapla
  • Yeter artık 1 yıl önce Şikayet Et
    Vergi yükünü kamu çalışanına yıkmışsınız adaletle bağdaşmayan haksız hukuksuz vergi sistemini değiştirin vergi dilimi sabit gelirliye olmaz maaş artmadan vergi yükseliyor canı çıkıyor vergiden milletin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle