Merkez Bankası’nın döviz rezervi yılın en yüksek seviyesinde

Merkez Bankası 2 Aralık tarihli döviz rezervi belli oldu. Haftalık Para ve Banka İstatistiklerinde yer alan verilere göre rezervler bir önceki haftaya göre 2 milyar 388 milyon dolar artarak 124 milyar 989 milyon dolara ulaştı.

GİRİŞ 08.12.2022 17:58 GÜNCELLEME 08.12.2022 17:58
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 2 Aralık haftasında bir önceki haftaya göre 2 milyar 388 milyon dolar arttı ve 124 milyar 989 milyon dolar ile yılın en yüksek seviyesine çıktı.

TCMB tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı.

Buna göre, 2 Aralık itibarıyla Merkez Bankası brüt döviz rezervleri, 1 milyar 535 milyon dolar artışla 81 milyar 301 milyon dolara çıktı. Brüt döviz rezervleri, 25 Kasım'da 79 milyar 766 milyon dolar seviyesinde bulunuyordu.

Söz konusu dönemde altın rezervleri de 853 milyon dolar yükselerek 42 milyar 835 milyon dolardan 43 milyar 688 milyon dolara ulaştı.

Böylece Merkez Bankası'nın toplam rezervleri, 2 Aralık haftasında bir önceki haftaya kıyasla 2 milyar 388 milyon dolar artışla 122 milyar 601 milyon dolardan 124 milyar 989 milyon dolara yükseldi. Söz konusu veri, yılın en yüksek seviyesine işaret etti.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 41
  • isimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu 125 milyar dolar altılı ganyanın iştahını kabartıyor şimdi daha da kirkefleşecekler kasa dolu bu parayı nasıl savururuz un hesabını yapacaklar
    Cevapla
  • Ekonomit 1 yıl önce Şikayet Et
    Net rezervleri de yazarsanız iyi olur daha doğru bilgilendirme yapılmış olur, brüt demek swap ve diğer borç paraların toplamı değilmi borcunu düş netini yaz daha doğru olur bu brüt ü açıklayıp neti açıklamak akıllarda soru işareti borakıyor merkez bankasının sitesin de net dövüz rezervi eksi 63 milyar dolar
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş bu memlekette herkes ekonomist olmuş ve papağan gibi hep duydukları şeyler üzerinden ahkam kesiyor. Ülkeler arası Swap ne demek desem bilmezsiniz bir yerlerin üflediği muhabbetle Swap tan eksi çıkarırsınız Swap iki ülkenin farklı para birimi üzerinden paranın belirli bir süreye kadar değişimidir Süreç sonunda ülkeler ilk baştaki para cinsinden yine değiş tokuş yaparlar Yani mesela Türkiye TL verir karşılığında İngiltere den sterlin alır, dönem sonunda ters işlem yapılır. Sonuçta alınan sterlin tamamıyla borç değildir KARŞILIĞINDA VERİLMİŞ TL vardır Ama muhasebesel (gösterge)olarak borç gözükür Muhalefet ve yanlıları de nakit TL karşılıklı bu işlemden medet ummaktadır
    Cevapla
  • Net 1 yıl önce Şikayet Et
    Net ?
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş bu memlekette herkes ekonomist olmuş ve papağan gibi hep duydukları şeyler üzerinden ahkam kesiyor. Ülkeler aradı Swap ne demek desem bilmezsiniz bir yerlerin üflediği muhabbetle Swap tan eksi çıkarırsınız Swap iki ülkenin farklı para birimi üzerinden paranın belirli bir süreye kadar değişimidir Süreç sonunda ülkeler ilk baştaki para cinsinden yine değiş tokuş yaparlar Yani mesela Türkiye TL verir karşılığında İngiltere den sterlin alır, dönem sonunda ters işlem yapılır. Sonuçta alınan sterlin tamamıyla borç değildir KARŞILIĞINDA VERİLMİŞ TL vardır Ama muhasebesel (gösterge)olarak borç gözükür Muhalefet ve yanlıları de nakit TL karşılıklı bu işlemden medet ummaktadır
    Cevapla
  • Orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    125 milyar dolar nerde diyen zavallilar ve buna inanan saflar....merkez bankasi 125 milyar dolari havaya ucursa emekli memur yasli yetim oksuz gazi sehit dul ciftci nasil maas alacak....buzamana kadar maasi aksayan oldumu ?? Biraz zeka olsaydi 99 depreminde mwmur maaslarini vermediler ama suan devler heryere para dagitiyor ve hala merkez bankasi dolu derdi...ama niyet kotu olunca hemen her yalana inaninyor..
    Cevapla
  • Cihan 1 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok, sira petrolda. Cikarin artik su petrolu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle