İslam Memiş'ten gram altın için 'ikinci ralli' açıklaması

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yarına dikkat çekerek, özellikle gram altın ve gümüşte 'ikinci ralli' ile hızlı yükseliş olabileceği tahmininde bulundu.

İslam Memiş'ten gram altın için 'ikinci ralli' açıklaması
İslam Memiş'ten gram altın için 'ikinci ralli' açıklaması
GİRİŞ 08.12.2022 13:00 GÜNCELLEME 08.12.2022 13:02

Finans analisti İslam Memiş, borsadaki düşüş, gram altın, gram gümüş, dolar ve euro rakamlarını değerlendirdi. Memiş'in 'cuma gününe dikkat!' sözleri öne çıktı. Memiş, gram altında beklediği zirveyi açıkladı.

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, son çektiği "Cuma gününe dikkat!" başlıklı videosunda şu değerlendirmelerde bulundu:

BORSADA NELER OLUYOR?

Borsa İstanbul'da yüzde 3.5'lik değer kaybı var. Bu haftaya dikkat çekerek borsadaki satışlara dikkat edin demiştim. Bant aralıklarına kadar kar satışları devam edebilir uyarılarım vardı. 4300'e kadar geri çekilme bekliyorum diye uyarılarım vardı. Bir miktar daha devam edebilir kar satışları diye tahmin ediyorum. 4400-4300 seviyelerini beklemeye devam edeceğim. O seviyeler gelince 3 hisse senedi belirleyeceğiz.

DOLAR VE EURO KURU İZLENİMİ

Dolar TL kuru serbest piyaslarda 18.74-76 aralığında. Dolar uluslararası piyasalarda değer artışına devam ediyor ama içeride sabit kalan bir kur var hala. Merkez Bankası Başkanı bir açıklamasında, dünyada 2022 yılında rezervlerini dünyada en çok artıran merkez bankası, TCMB dedi. Doğru. Kur riskiyle alakalı bir yorumda bulunmadı.

Euro TL 19.64-71 lira aralığında. Ekrana kıyasla yüksek bir euro TL var. Euro dolar paritesi 1.05 bandında. Yukarıda 1.07 bandı var beklemeye devam ediyorum. Brent petrol varili 80 dolar altını gördü. 77.77 dolara kadar gerilediğini gördük. Pompa fiyatlarında indirim de var. Bu indirimler-zamlar, indirimler-zamlar, aynı döviz kurları gibi oldu. Gün içinde birkaç defa oynadığını da görebiliyoruz.

GRAM ALTIN GÖRÜNÜMÜ VE KRİTİK SEVİYELER

Altının ons fiyatı tekrar 1780 dolara kadar yükseldi. 1780-1830 bant aralıklarını takip etmeye devame diyoruz. Düşüşler kalıcı değil diye beklentim vardı. 1830 doları beklemeye devam ediyorum. Kar satışlarını yakalayanlar bunu umarım artıya çevirmiştir. Gram altın TL 1067 ekranlarda, 1077-1080 gram altın TL serbest piyasalarda. Akşam saatlerinde toparlandı, yani 1060'lı rakamlar yok.

Gümüş onsunda pozitif görünüm devam ediyor. Yukarıda 24 ve 26 seviyesini beklemeye devam ediyorum. Düşüşler bir alım fırsatı. Gümüş gramı 13.60 seviyesinde. Bu hafta 14.10 görüldü ancak 14.10'a rağmen hızlı kar satışı gerçekleştirdi, bir günde pozitife çevirdi bunu. Yukarıda 14 ve 16 direnç seviyesi var.

CUMA GÜNÜNE DİKKAT!

Özellikle cuma gününe dikkat çekmek istiyorum. Amerika tarafında enflasyon açıklanacak, o yüzden cuma günü önemli. Cuma günkü enflasyon altın ve gümüş fiyatları için de önemli olacak, dolar endeksi üzerinde de önemli olacak, dolar TL için önemli olmayacak. Düşüş bekleniyor enflasyonda. Küresel piyasalarda iyimserliğe neden olmasını bekliyorum. Fed'in faiz artırımlarına dair yüzde 100 fiyatlama olur. Bu da iyimserliğe neden olur. Borsaları da, emtiaları da, altın ve gümüş fiyatlarını da pozitif yönde etkiler. Cuma günü artık altın ve gümüşte ikinci ralli başlayabilir. O yüzden ikinci ralli ile birlikte hızlı yükselişler... Ons altında 1800 doların üstünü, 1830'u görebiliriz. Gram tarafında 1100'lü rakamı görebiliriz. Gümüş gramda 14, 15 belki de 16 lirayı görebiliriz. Satış için heyecanlı davranmıyoruz, sakin oluyoruz. Cuma gününü önemsiyorum, öğleden sonra fiyatlarda ifade ettiğim rakamsal değerler gerçekleşebilir.

KAYNAK: HABER GLOBAL
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.