Son dakika haberi: EYT'de yaş sınırıyla ilgili Bakan Bilgin'den açıklama

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'de yaş sınırıyla ilgili soruya, "Genel Kurul'daki bütçe görüşmelerinde açıklayacağım" dedi.

GİRİŞ 08.12.2022 13:07 GÜNCELLEME 08.12.2022 13:08
Bu Habere 543 Yorum Yapılmış

EYT düzenlemesinden faydalanabilmek için prim gün sayısı ve yıl sayısının yanı sıra kadınlarda 48, erkeklerde 50 ya da kadınlarda 50 erkeklerde 52 yaş sınırı getirilmesi üzerinde duruluyor.

Oktay başkanlığındaki toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da akşam saatlerinde Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’i kabul ederek görüştüğü öğrenildi.

BAKAN BİLGİN'DEN YAŞ SINIRI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesinde yaş sınırına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Bakan Bilgin, "Genel Kurul'daki bütçe görüşmelerinde açıklayacağım" dedi.

50-52 YAŞ SINIRI GELEBİLİR Mİ?

Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili çalışmalar hızlandıkça, alternatifler de netleşmeye başladı. Kulislerde ise sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliğini sağlamak ve çalışma hayatındaki dengeleri korumak için 50-52 yaş sınırıyla EYT’lilerin emekli edilmeye başlanabileceği belirtiliyor. Ancak bu rakamın 48-50’ye çekilmesinin de sürpriz olmayacağı vurgulanıyor. Konuyla ilgili kesin karar ise kabinede yapılacak değerlendirmelerin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından verilecek.

ŞARTLAR SADECE PRİM GÜNÜ VE ÇALIŞMA YILI ESASLIYDI

Daha önce yapılan çalışma kapsamında 8 Eylül 1999 tarihinden önce SSK'lı olup 20 çalışma yılı ve prim gününü dolduranlar emekli sayılacaktı. Ancak son gelişmeler ışığında YAŞ SINIRI da konması gündeme geldi. Şayet yaş sınırı konulmazsa 18 yaşında 1999 yılında işe giren kişiler emekliliği hak etmiş olacak. Başka bir deyişle 43 yaşındaki kişilerin emekli olma ihtimalleri ortaya çıkmıştı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 543
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hepinizin derdi para. herkes kendi cebini düşünüyor devleti düşünen yok... yazıkkk...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Emekli olan calisamaz. Evrakini alir ve hic bir iste calismasina musade edilmez. Bu şekilde işsizlik orani asagi cekilir. Ticaretle ugrasanlardan ise iki kat vergi alinir. Ekonomi canlanir.
    Cevapla
  • Bay Y. 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaş sınırı olmasın reis, bu kadar çaba bu kadar uğraş heba olmasın,, bu kadar emekçi hop oturup hop kalkıyor.Muhalefet salya akıtırken ,şu seçim arifesine kafalar rahat girilsin inşallah.
    Cevapla
  • Ak İzmit 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberler Kemal Kılıçdaroğlu na kaymak bal olur seçim riske girer demedi demeyin sakın ha muhalefete koz vermeyin kararsız seçmen Eyt hakkım verilmedi der tepki oyu Chp ye verir
    Cevapla
  • Müslüman 1 yıl önce Şikayet Et
    Staj mağdurları eyt den daha çok mağdur aslolan konu hiç konuşulmuyor EML liler mağdur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle