TOKİ, Antalya'da yeni bir köy inşa etti

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Akseki Kepezbeleni'nde iki katlı olarak yöresel mimariye uygun şekilde inşa edilen evlerin bulunduğu mahalleye, köy konağı ve şadırvan yapıldı.

TOKİ, Antalya'da yeni bir köy inşa etti
TOKİ, Antalya'da yeni bir köy inşa etti
GİRİŞ 07.12.2022 16:07 GÜNCELLEME 07.12.2022 16:09
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), geçen yıl orman yangınında zarar gören Antalya Akseki Kepezbeleni Mahallesi'ne yeni bir köy inşa edildi.

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, Antalya'nın Akseki ilçesi Kepezbeleni Mahallesi'nde geçen yıl yaşanan yangının hemen ardından sahada hasar tespit çalışmaları gerçekleştirildi. Yeni evler yöresel mimariye uygun, iki katlı olacak şekilde planlandı.

Kısa sürede ihale sürecinin tamamlanmasının ardından köy evlerinin yapımına başlandı ve mahalleye 64 yeni ev inşa edildi. İnşası tamamlanan evler bu ay içerisinde hak sahibi vatandaşlara teslim edilecek.

Evler 3+1 ve 2+1 iki katlı olarak yöresel mimariye uygun şekilde yapıldı. Mahalleye köy konağı ve şadırvan yapıldı. İçme suyu hatları çekilen, yeniden elektrik direkleri dikilen yerleşim bölgesi, "tatil köyü" görünümüyle dikkat çekiyor.

KAYNAK: AA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 11
  • Mehmet ŞEN 1 yıl önce Şikayet Et
    Evler çok güzel oldu Devletimiz yangın anından itibaren oradaydı.Herkeden ALLAH razı olun...
    Cevapla
  • Rumeysa 1 yıl önce Şikayet Et
    TOKİ artık bundan sonra toki köyleri yapmalı hem de köylerde şehirden köye dönüş için bu şart şehir nüfusunun dengelenmesi için de şart hem maliyetlere düşük olur
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu evler yapıldı geçen hafta kurada yangın mağdurları hak sahiplerine teslim edildi ben teslim alanlardan biriyim
    Cevapla
  • Muharrem yesildag 1 yıl önce Şikayet Et
    Evim olsunda uzaklar yakın ederiz bunun otobüsü var artık her evde en az iki arabası olan var hala uzak ev küçük gibi doz ediyor benim başım sokacak evim yok
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Evleri yanan vatandaşlara verilmiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle