Altın fiyatları zirveden döndü! İşte günün ilk rakamları...

Çin'den gelen koronavirüs tedbirlerinin gevşetileceği haberleri küresel risk iştahını artırmış, altın fiyatlarını da yukarı taşımıştı. Gram altın dün 5 yılın zirvesine çıkmıştı. Altın fiyatları bu seviyelerden yatay seyre geçiş yaptı

Altın fiyatları zirveden döndü! İşte günün ilk rakamları...
Altın fiyatları zirveden döndü! İşte günün ilk rakamları...
GİRİŞ 07.12.2022 09:40 GÜNCELLEME 07.12.2022 10:46

Geçtiğimiz hafta Powell'ın "faiz artış hızını yavaşlatabiliriz" açıklamasıyla yükselişe geçen altın fiyatları ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üstünde gelmesiyle yönünü yeniden aşağıya çevirmişti. Çin'den gelen koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesi haberleri altın fiyatlarını artırdı.

Brookings Enstitüsünde konuşan Powell "Aralık ayında faiz artırım hızını yavaşlatabiliriz." demişti. Cuma günü beklentilerin üstünde gelen Tarım dışı istihdam verisi altın fiyatlarını yeniden aşağıya çevirmişti.

Ancak Çin'den gelen koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesi haberleri dünyanın en büyük 2. ekonomisinin yeniden canlanacağına dair umutlarıyla altın fiyatları yeniden sıçradı. 

Gram altın haftaya 5 yılın zirvesi 1.083 TL'den başlamıştı. 

Gram altın bu daha sonra kâr satışlarıyla 1.060 TL'ye gerilemiş ve bu seviyelerde yatay seyire geçiş yapmıştı. 

Bugüne de 1.061 TL'den başladı.

Çeyrek altın 1.761 TL

Cumhuriyet altını 7.019 TL

Yarım altın 3.522 TL

ONS altın 1.784 dolar

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.