Petrol zengini ülkenin başı belada! 23 milyar dolarlık kayıp

Afrika kıtasının petrol ve doğal gaz zengini ülkesi Nijerya'nın petrol hırsızlığı nedeniyle gelecek yıl 23 milyar dolar zarar edebileceği öngörülüyor. Nijerya'da devam eden petrol hırsızlığı nedeniyle ülkenin petrol kotası günlük 1,8 milyon varilden 1 milyon varilin altına gerilemişti.

Petrol zengini ülkenin başı belada! 23 milyar dolarlık kayıp
Petrol zengini ülkenin başı belada! 23 milyar dolarlık kayıp
GİRİŞ 07.12.2022 15:12 GÜNCELLEME 07.12.2022 15:12
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Nijerya Ulusal Güvenlik Danışmanı Babagana Monguno, ülkesinde ham petrol hırsızlığı devam ederse hükümetin 2023'te 23 milyar dolar zarar edebileceğini söyledi.

Monguno, Nijerya'da ham petrol hırsızlığını kontrol etmek için kurulan özel soruşturma biriminin açılışında yaptığı açıklamada, ülkede süren petrol hırsızlığının ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirtti.

Nijerya'nın Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) günlük kotasının altında üretim yapmasından endişe duyduğunu dile getiren Monguno, ülkede ham petrol hırsızlığı devam ederse hükümetin 2023'te 23 milyar dolar zarar edebileceğini kaydetti.

Afrika kıtasının petrol ve doğal gaz zengini ülkesi Nijerya'da hırsızlık ve sabotajlar ülkeye büyük zarar veriyor. 200'den fazla yasa dışı petrol rafinerisinin faaliyet gösterdiği ülkede bu yıl, 1997'den bu yana en düşük günlük ortalama üretim kaydedilmişti.

Nijerya'da devam eden petrol hırsızlığı nedeniyle ülkenin petrol kotası günlük 1,8 milyon varilden 1 milyon varilin altına gerilemişti.

KAYNAK: AA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 19
  • BABACIĞIM 1 yıl önce Şikayet Et
    Nijeryanın petrol sahalarının güvenliğini alalım %50-%50 paylaşalım
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    dünyada tek akıllı sensin herhalde petrol diyorsun ölüme gitmek istiyorsan git tek başına yap adamlar aç aç insanın dini imanı olmaz
    Cevapla
  • ILGAZ 1 yıl önce Şikayet Et
    petrol parası nijeryaya halkına gitmiyorki ingilizin cebine akıyor halk da çalıyor
    Cevapla
  • Afrika Kölesi 1 yıl önce Şikayet Et
    Extremist Entegrist Fondamentalist Hristiyanist Esklavajist Soykırımcı Hırsız Fransa Afrika'dan defool !!!!!!!!!!
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Nijerya ya üs kurulmalı
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Nijeryada yönetim halktan, güçlü fakirden, serseri ılımlı insandan çalıyor. Ama ilk çalanlar sömürenler ve kötü bir örnek olmuşlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle