Goldman Sachs'tan kripto şirketlerine yatırım planı

ABD'li finans devi Goldman Sachs, kripto para borsası FTX'in çöküşünün ardından kripto şirketlerine yatırım yapmayı planlıyor. Goldman, birçok kripto şirketine yönelik ayrıntılı inceleme yürütüyor.

GİRİŞ 06.12.2022 13:19 GÜNCELLEME 06.12.2022 13:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, kripto para borsası FTX'in çöküşünün değerlemeleri düşürmesi ve yatırımcı iştahını azaltmasının ardından, kripto şirketlerini satın almak veya yatırım yapmak için on milyonlarca dolar harcama yapmayı planlıyor.

Goldman'ın dijital varlıklar birimi başkanı Mathew McDermott Reuters'a yaptığı açıklamada, FTX'in çöküşünün daha güvenilir, düzenlenmiş kripto para oyuncularına olan ihtiyacı artırdığını ve büyük bankaların bu durumu fırsat olarak gördüğünü söyledi.

McDermott Goldman'ın birçok farklı kripto şirketine dair ayrıntılı inceleme yürüttüğünü belirtti.

McDermott geçen ayki söyleşisinde "Çok daha makul fiyatlı olan bazı ilginç fırsatlar görüyoruz" dedi.

Dünyanın en büyük kripto borsalarından FTX, 11 Kasım'da ABD'de iflas işlemlerini başlatmış ve şirketin CEO'su Sam Bankman-Fried da görevinden istifa etmişti.

"UZUN VADELİ FIRSAT"

Goldman'ın yatırım yapabileceği miktar, geçen yıl 21.6 milyar dolar kar eden banka için büyük olmasa da, kripto sektöründeki çalkantı sırasında yatırım yapmaya devam etme isteği, uzun vadeli bir fırsat gördüğünü gösteriyor.

Goldman Sachs CEO'su David Solomon 10 Kasım'da CNBC'ye yaptığı açıklamada, kripto paraları "son derece spekülatif" olarak görse de, altyapısı resmiyet kazandıkça ciddi potansiyel gördüğünü söylemişti.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • 02 kral 1 yıl önce Şikayet Et
    Bul karayı al parayı
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    herkes vurgun pesinde yap kac kimse ceza da veremez enayi cok zaten
    Cevapla