İYİ Parti asgari ücret teklifini açıkladı

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücretin 9 bin 600 lira düzeyinde olması gerektiğini söyledi.

GİRİŞ 05.12.2022 19:51 GÜNCELLEME 05.12.2022 19:51
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Enflasyon rakamlarının bugün açıklandığını anımsatan Zorlu, partilerinin ekonomi kurmaylarının Başkanlık Divanı'na İYİ Parti'nin asgari ücret konusundaki görüşlerini getirdiklerini ve konunun Genel Başkan Meral Akşener'in başkanlığında üyelerce değerlendirildiğini ifade etti.

"ASGARİ ÜCRETİN 9 BİN 600 LİRA OLMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ"

Zorlu, şöyle konuştu:

"Biz asgari ücretin, önümüzdeki yıl ocak ayı itibariyle yapılması muhtemel zam çerçevesinde en az 9 bin 200 lira olması gerektiğini ve İYİ Parti olarak kendi önerimiz ise 9 bin 600 lira düzeyinde bir asgari ücretin vatandaşlarımıza, çalışanlarımıza verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Tabii işverenlerimizin de bu yükün altında, kendilerini daha rahat hisse edebilmeleri adına, vergi boyutuyla da devletin bu desteğinin devam etmesi gerektiğine inanıyoruz."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • Vatan sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu işler şehit aylesine dövüp küfür etmeye benzemez hele selahatin demirbaş çaya çagırmaya hiç benzemez
    Cevapla
  • hüseyin yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    Gönül daha fazla olsun istiyor ama bekara hanım boşamak kolay memleket hayrına bir söz dahi edemeyen siyasi guruh vatandaşı gazlıyor
    Cevapla
  • vlk 1 yıl önce Şikayet Et
    en son kılıçdaroğlunun 2014 seçiminde yüzde 50 asgari ücrete zam demesiyle iktidar üzde 30 zam vermişti o gün bugündür zam zam zam
    Cevapla
  • 1234567 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet asgari ücreti yükseltmeden siz i/p çalışanlarının ücretini dediğiniz miktara yükseltinin devlet sizden örnek alsın. Palavracı fetöcüler !
    Cevapla
  • jkl 1 yıl önce Şikayet Et
    tabi Ankara büyük şehir belediyesin de işçiyi devletin verdiği asgari ücretin altında çalıştırın buradan sallayın utanmazlar önce dönünde bir aynaya bakın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle