Uzayda yetiştirdikleri pirinç numunelerini dünyaya getirdiler

Shenzhou-14 misyonunda görev alan üç taykonot, uzayda 183 gün kaldıktan sonra güvenli bir şekilde döndü.

Uzayda yetiştirdikleri pirinç numunelerini dünyaya getirdiler
Uzayda yetiştirdikleri pirinç numunelerini dünyaya getirdiler
GİRİŞ 05.12.2022 17:11 GÜNCELLEME 05.12.2022 17:12

Shenzhou-14 uzay aracının dönüş kapsülü, Çin'in kuzeyindeki Dongfeng iniş sahasına bu akşam başarıyla indi. Shenzhou-14 mürettebatı, Shenzhou-15 ekibiyle ilk kez yörüngede görev rotasyonu gerçekleştirmişti.

Taykonotlar, uzay istasyonunun pozisyonunu ayarlama ve deneysel veriler yükleme gibi çalışmalar gerçekleştirmişti. Chen Dong, Liu Yang ve Cai Xuzhe'yi taşıyan Shenzhou-14 insanlı uzay aracının dönüş kapsülü bugün Beijing saatiyle 11.01'de Çin'in uzay istasyonundan ayrılmıştı.

Çin Bilimler Akademisi’nden verilen bilgilere göre, Shenzhou-14 uzay aracıyla Dünya’ya inen Çin Uzay İstasyonu’nun üçüncü grup uzay bilimi deney numuneleri  Beijing’e ulaştırıldı. Deney numunelerinin temel durumu kontrol edildikten sonra bilim insanlarına sorunsuz bir şekilde teslim edildi.

Gelen numuneler arasında istasyonda sürdürülen yaşam bilimleri projesi kapsamında Çinli bilim insanlarının ilk kez tohumdan pirinç yetiştirmenin deneyinin örnekleri de getirildi.

 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.