İslam Memiş'ten çarpıcı yorum: 25 lirayı beklemeye devam edeceğim

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalara değerlendirdi. Döviz ve altınla ilgili yorumlarda bulunan Memiş, özellikle bir dövize dikkat çekti, "25 lirayı bekliyorum" dedi.

İslam Memiş'ten çarpıcı yorum: 25 lirayı beklemeye devam edeceğim
İslam Memiş'ten çarpıcı yorum: 25 lirayı beklemeye devam edeceğim
GİRİŞ 05.12.2022 12:56 GÜNCELLEME 05.12.2022 13:31
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Dolarda yaşanan geri çekilme ile altın ve gümüşte artışlar devam ediyor. Gram altın geçen hafta içi 1.080 lirayı test ettikten sonra an itibariyle 1076 liradan işlem görüyor. Serbest piyasada ise 1083 lira. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, pozitif bir haftanın geride kaldığını belirterek altın için yeni rekoru işaret etti.

Gram altın rekor üzerine rekor kırmaya devam ederken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Youtube kanalında yayımladığı son videoda 1.100'lü rakamları işaret etti. Memiş, piyasaların gelecek günlerde nasıl şekilleneceğine ilişkin çarpıcı yorumlarda bulundu.

Borsadaki gelişmeleri değerlendiren Memiş, "Borsa İstanbul'da beklediğimiz kar satışları başladı. Düzeltmeyi bekliyorduk, biraz daha devam etmesi gerekiyor. Borsa tarafında aşağı yönlü düzeltme hareketleri düşüşlerin devam edeceği anlamını taşımıyor. Dolar kuru 18.63 ekranlarda, serbest piyasalarda 18.70-72 lira aralığında. Euro TL serbest piyasalarda 19.54-60 lira aralığında. Euro dolar paritesi 1.0472 seviyesinde. Bir düzeltmeden sonra tekrar yoluna devam edeceğini tahmin ediyorum. Brent petrol varili 83-90 aralığında dengelenmeye çalışıyor. Trend yukarı” dedi.

İslam Memiş, yatırımcısının yüzünü güldüren altınla ilgili de umutlu konuştu. Memiş gram altının bu haftaki seyrine ilişkin de şöyle konuştu:

"Altının ons fiyatı 1.783 dolar seviyesinde. Teknik olarak takip edilmesi gereken rakam 1.780-1.815 dolar aralığı. Tekrar teknik olarak 1.780 dolar destek seviyesi çalışıyor. 1.815 dolar direnç seviyesini takip etmeye devam edeceğim. Gram altın 1073-1076 aralığında. Tüm zamanların rekoru 1083 ile kırıldı gram altında. Hem dolar hem ons altından destek alan gram altında yükselişler devam edecek. Önümüzdeki haftalarda 1.100'lü rakamları konuşmaya başlayacağız."

“Gümüşün ons fiyatında da toparlanma var. 23 dolar seviyesi, 24 ve devamında 26 doları takip edeceğim. Kısa bir düzeltmeden sonra tekrar 24 ve 26 doları bekleyeceğim. Gram fiyatı 13.90'a kadar yükseldi. Yüzde 1.52'lik değer kaybı var. 14, devamında 16 lira seviyesini takip etmeyi sürdüreceğim.”

"Sterlin dolar paritesindeki yükseliş de dikkat çekiciydi. 1.2298 görüldü sterlin dolar paritesinde. Elinde dolar bulunanların burada geri çekilme fırsatlarını kaçırmaması gerektiğini uyarmıştım. Sterlin TL kurunda ise 23 lira seviyesi bugün görüldü. 13-14 lira seviyesinden sterlin alanlara yıl sonunda 25 lira bekliyorum deyince hiç kimse inanmamıştı. Ben 25 lira seviyesini beklemeye devam edeceğim."

"Genel itibarıyla pozitif bir haftayı geride bırakıyoruz. ABD'de tarım dışı istihdam verisi beklenti üzerinde geldi. Dolar endeksi veri açıklandıktan sonra 105,56'ya kadar yükseldi. Dolar endeksi yükseldiği için altın, gümüş ve paritelerde kar satışları gerçekleşti.

KAYNAK: HABER GLOBAL
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Mehmets 1 yıl önce Şikayet Et
    gabarda dağında petrol bulunduğu haberlerini izledik. dışa bağımlılık azalmaz ise tüketim toplumu olduğumuz sürece hiç bir şey düşmez AVM tıklım tıklım. bende dahil
    Cevapla
  • Rahim.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok beklersin. Dolar 16 -17 bandına inecek.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    İnince n'olacak ekonomimiz düzelecek mi
    Cevapla
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    DOLAR 9 TL ye inecek Bekleyin Görün Sudi arabistandan 10 Milyar Dolar Katardan 10 Milyar Dolar Anlasma cok yakinda Dubai dan 5 Milyar Dolar Gelecek
    Cevapla
  • Bir görüş 1 yıl önce Şikayet Et
    kkm hesapları varken dolar nasıl 9 tl ye inecek bi açıklarsan. Kkm su an elimizdeki bomba ordaki parayı tutmak için dolarda geçen aralıkta ki gibi bir inme beklemeyin. Kkm hesapları dolara dönerse o zman 1 dolar kaç lira olur hesap et. Ordan burdan para toplayıp günü kurtarmaya çalışıyoruz. Tabi bu gelen paraların elbet bizden çıkacak bir yani da var bunu unutmayın. Dolari tutmak icin piyasaya sürülen yani yakılan dolarlar bize pahalıya mal olmaya devam edecek...
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ağzı olan çıkıyor bu yatırım tavsiyesi değildir diyor.. altın diyor döviz diyor ev diyor insanların değil kendi akıllarıyla dalga geçiyorlar, bırakın kardeşim uzmanlığıda insanlar bi kafasını dinlesin Allah aşkına,, Allah herkese hayırlısı ne ise onu nasip etsin.
    Cevapla
  • Uzman 1 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet doları 14 e çekemezse bu enflasyon düşmez herşey dolar endeksli ülkenin can damarı mazot herşeye ulaşım etkisi var dolar düşmezse hiçbir şeyin fiyatını düşüremezsiniz
    Cevapla
  • Aç vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sorunda bu zaten dolar istediği kadar duşsun mazot bugün 10 liraya duşsun biz domatesi yine 15 liradan yiyecez çok şükür ki Müslüman bir ülkeyiz ya hani fırsatçılık bizde hiç yok ya elhamdurullah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle