Ruslar, Türkiye’ye yüz milyonlarca lira aktardı!

Türkiye’de 2022’nin ilk 10 ayında binden fazla Rus ortaklı şirket kuruldu. Rus iş adamları, kurulan bu şirketlere toplamda 444,5 milyon lira sermaye ile ortak oldu.

Ruslar, Türkiye’ye yüz milyonlarca lira aktardı!
Ruslar, Türkiye’ye yüz milyonlarca lira aktardı!
GİRİŞ 05.12.2022 11:44 GÜNCELLEME 05.12.2022 11:45
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ukrayna-Rusya savaşının ardından dengelerdeki değişim sürerken, güvenli liman olarak görülen Türkiye dünyanın ilgi odağı oldu.

Dünyanın birçok ülkesindeki şirketler, Türkiye’ye yatırım yapıyor. O ülkelerden biri olan Rusya’nın 2022’nin ilk 10 ayında çok sayıda Rus iş adamı, Türkler ile Türkiye'de şirket kurduğu ortaya çıktı.

BİNDEN FAZLA RUS ORTAKLI ŞİRKET KURULDU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerini paylaşan Aydınlık’ta yer alan habere göre, binden fazla Rus ortaklı şirket kuruldu. Bu şirketlerin 107'si anonim, 901'i ise limited şirket olarak kayıtlarda yer aldı.

RUS İŞ ADAMLARI, TÜRKİYE’YE 444,5 MİLYON LİRA GETİRDİ

Rusların ortak olduğu şirketlerin sermayesi 605,8 milyon lira oldu. Bu şirketlerdeki Rus sermayesinin ise 444,5 milyon lira olduğu belirtildi.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 17
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bİzde emlak fiyatları arttı , kiralar arttı , bize bi faydası var mı ? ???????????????? Gençler evlenemiyor. Evlense de bu şartlarda çocuklar evliliği sürdürmeleri çok zor. Allah gençlerin yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • Güngör 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüekiyeyi üst olarak kullanıyorlar sadece, olan bu. Yaptırımları delmenin başka yolu yok
    Cevapla
  • Burhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok küçük bir miktar sadece 20 milyon dolar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    komşuyuz birbiri.ize saygılı olmaliyiz
    Cevapla
  • emin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar bile güvenip yatırım yapıyorlar buna ragmen bizim kendi halkımızdan türkiyenin netelere geldigini görmeyenler var tutturmuşlar pahalılık sanki sadece bizim ülkede var pahalılık dünyanın sorunu oldu ben almanyada yaşıyorum emeklilerin az maaş alanların durumu içler acısı her şey özellikle süt un yaglar çok pahalı olmuş gerçekden zor yakıtlar 7 kat zamlandı ne olacak bilmiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle