Başkası yapsa kriz çıkarırlar: Rusya'dan uranyum alıyorlar

Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya yaptırım çağrıları hız kesmeden devam ediyor. Ancak ortaya çıkan son gerçek şaşkınlığa neden oldu. Avrupa Birliği'nin lokomotif ülkelerinden Fransa'nın Rusya ile enerji alanında işbirliğine devam ettiği ortaya çıktı. Fransa'nın Rusya'dan Uranyum satın aldığı belgelendi.

Başkası yapsa kriz çıkarırlar: Rusya'dan uranyum alıyorlar
Başkası yapsa kriz çıkarırlar: Rusya'dan uranyum alıyorlar
GİRİŞ 05.12.2022 09:06 GÜNCELLEME 05.12.2022 09:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AB, Rus petrolüne yaptırım uygularken birliğin lokomotif ülkesi Fransa, Moskova'yla enerji işbirliğine devam ediyor. Greenpeace, Dunkirk limanına Rusya'dan gelen düzinelerce zenginleştirilmiş uranyum varili buldu. Fransa Cumhurbaşkanı Macron da Rusya'ya güvenlik garantisi verilmesi gerektiğini söyledi.

Hafta sonu Rus petrolüne 60 dolarlık tavan fiyat uygulamasını kabul eden Avrupa Birliği'nin lokomotif ülkelerinden Fransa'nın Rusya ile enerji alanında işbirliğine devam ettiği ortaya çıktı. İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Fransa'nın Rusya ile enerji alanında ticarete devam ettiği ortaya çıktı. Gazeteler bu gelişmeyi 'Fransa yakalandı' başlığı ile duyurdu. Çevre örgütü Greenpeace, Avrupa ülkelerinin, nükleer santrallerinin çalışmasını devam ettirmek adına Rusya'dan Uranyum ithalatına devam ettiğini belgeledi. Greenpeace, Rusya'dan Fransa'nın kuzeyindeki Dunkirk limanına gelen hem ham hem de zenginleştirilmiş düzinelerce varil uranyum bulunduğunu açıkladı. Çevreci örgüt, Avrupa ülkelerinin bu ticarete devam etmelerini 'skandal' olarak nitelendirdi. Her yıl AB ülkelerini Rusya'dan 200 milyon avro değerinde uranyum olduğu değerlendiriliyor. AB, Rus uranyumuna ilişkin herhangi bir karar almış değil. Özellikle, Birlik'in Doğu Avrupa üyesi ülkelerinin, nükleer tesisleri Rus teknolojisiyle inşa edildiği için Moskova'ya bağımlı olduğu biliniyor

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 1
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    İşine geldikleri ürüne ambargo uyguluyorlar işlerine gelmeyen kendi çıkarları olana ise uygulamıyorlar. Bunların hiç bir işine güven olmaz.
    Cevapla