Enflasyon rakamları açıklandı

Son dakika haberi: TÜİK Kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜFE yıllık 84,39 aylık 2,88 oldu. Böylelikle tüketici enflasyonu yaklaşık 1,5 yıl sonra ilk kez geriledi.

GİRİŞ 05.12.2022 09:59 GÜNCELLEME 06.12.2022 09:26
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Son Dakika: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kasım ayı enflasyonu oranını açıkladı.

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %84,39, aylık %2,88 oldu

TÜFE'deki (2003=100) değişim 2022 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %2,88, bir önceki yılın Aralık ayına göre %62,35, bir önceki yılın aynı ayına göre %84,39 ve on iki aylık ortalamalara göre %70,36 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup %35,87 ile haberleşme oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise %107,03 ile ulaştırma oldu.

BAKAN NEBATİ'DEN 'ENFLASYON' MESAJI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından açıklanan kasım ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Bakan Nebati şu ifadeleri kullandı:

"Kasım ayında Enflasyon hız keserek yüzde 84,39’a, yurtiçi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) de yıllık bazda yüzde 157,69’dan yüzde 136,02’ye gerilemiştir.

Daha önce de çeşitli mecralarda ifade ettiğimiz üzere, beklenmedik bir küresel gelişme olmadıkça enflasyonda zirveyi geride bırakarak düşüş trendine girmiş bulunuyoruz.

Bu gelişmede, uluslararası Emtia fiyatlarının nispeten sakin seyri ile küresel koşullardaki bazı iyileşmeler etkili olduğu gibi Kur Korumalı Mevduat ve devreye aldığımız diğer pek çok önlemin Türk Liramızda sağladığı istikrarlı duruş kuşkusuz etkili olmuştur.

Önümüzdeki aydan itibaren etkisini gösterecek olan baz etkisiyle de enflasyondaki düşüş eğilimini, bu ay Yİ-ÜFE’de olduğu gibi, daha keskin hissetmeye başlayacağız.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı vizyonumuz çerçevesinde uyguladığımız politikalarla, enflasyonla mücadeleyi kararlılıkla sürdürürken, vatandaşlarımızın alım güçlerini de korumaya devam edeceğiz."

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 102
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ev sahipleri ev barınmak içindir, ticarethane değil, insanların ikinci üçüncü evi alarak işi ticarete dökmesine yaptırım gelecektir, sizin yüzünüzden fiyatlar yükseliyor. Garibanlar ev alamıyor, bi doymadınız. İnsanların cebindeki ekmek parasına göz dikmişsiniz yazıklar olsun size, evin ticareti mi olur.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kira artışlarında %25 kısıtlaması ne demeli peki? %25 sınırlaması Hukuk devletine yakışır bir uygulama değıil kesinlikle. Ev sahiplerini mağdur etmeye yönelık hakkaniyetten uzak bir keyfi bir uygulamadır. Zaten ev sahipleri kadar birçok kiracı da %25 sınırlamasını adıl bulmadığı için ev sahibiyle uzlaşma yolunu tercih ediyor.
    Cevapla
  • Eyüp 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakkaniyetten bahsediyorsun oldu kiracı tüm kazancını sana versin. Bu devletin yerinde olsam Bir kişiye 2. Evi aldırtmam
    Cevapla
  • Sahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret kadar kira istemek mi adil çalışmayim kira ile gecineyim ve fırsatçılık mi adil
    Cevapla
  • Comolokko 1 yıl önce Şikayet Et
    Düşüş trendi ne
    Cevapla
  • AKİF 1 yıl önce Şikayet Et
    Fiyatlar artmaya devam ediyor ama eskisi kadar artmıyor.
    Cevapla
  • emekli öğretmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet gerçek enflasyonu %123 açıkladı gerisi palavradır,ücret zamlarıda bu orana göre verilmeidir,yoksa 2023 hüsrandır.
    Cevapla
  • GÜZEL İNSAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Süt PEYNİR ÜRÜNLERİ HESAPLANDIMI EL İNSAF
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle