Sabiha Gökçen metro hattı yolcu sayısı 1.4 milyona yaklaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açılan Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nda 2 ayda 1.4 milyona yakın yolcunun seyahat ettiğini açıkladı.

GİRİŞ 04.12.2022 11:48 GÜNCELLEME 04.12.2022 12:20
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada Türkiye’nin salgın döneminde de dur durak bilmeden yatırımlara devam ettiklerini, bu yatırımlardan birinin de Pendik - Tavşantepe - Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı olduğunu kaydetti.

Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın İstanbulluların ulaşım kalitesini yükselttiğini vurgulayan Karaismailoğlu, bu metro hattında Ekim’de 640 bin 496 yolcu, Kasım’da 752 bin 165 yolcunun seyahat ettiğini duyurdu. Karaismailoğlu, 2 ayda 1 milyon 393 bin yolcunun bu hattı tercih ettiğini bildirdi.

''METRO YATIRIMLARIMIZ HIZLA DEVAM EDİYOR''

İstanbul’da diğer metro yatırımlarının da hızla sürdüğünü ifade eden Karaismailoğlu, ''Saatte 120 kilometre ile Türkiye’nin en hızlı metrosu ünvanına sahip, dünyanın sayılı metrolarından olacak 37,5 kilometrelik Beşiktaş (Gayrettepe)-Kağıthane–Eyüp-İstanbul Havalimanı Metrosu’nun, Kağıthane-Havalimanı kesiminin yapımını tamamlandık. Sinyalizasyon testleri biter bitmez önümüzdeki günlerde açacağız. Gayrettepe - Kağıthane arasını ise 2023 yılı Nisan ayı itibariyle işletmeye açacağız. Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metrosu’nun yapımını tamamladık. Yüzde 5 seviyesinde devraldığımız metro hattını, 28 ay gibi kısa sürede yüzde 99 seviyesinin üzerine getirdik, yakında bu hattımızı da açacağız'' dedi.

''Mevcut Kirazlı - Başakşehir Hattı’nın doğrudan Bakırköy İDO ile bağlantısını sağlayacak Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören–Bağcılar(Kirazlı) Metrosunun, yüzde 72’ye yakın fiziki gerçekleşmesi var” diyen Karaismailoğlu, bu hattın da 2023 yılında hizmete alınmasının hedeflendiğini vurguladı. Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Bir diğer hattımız da 31,5 kilometrelik Küçükçekmece (Halkalı)-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosu. Tünel kazma işimizin yüzde 80’ini tamamladık. Projenin tamamını da 2023 yılında bitirmeyi planlıyoruz. Kazlıçeşme–Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni nesil ulaşım projelerinde çalışmaları da devam ediyor. 2023 yılı ilk yarısında tamamlamayı hedefledik''  değerlendirmesinde bulundu. 

''6 İLDE 12 PROJEMİZ VAR''

Türkiye’nin dört bir yanında yatırımların devam ettiğini de aktaran Karaismailoğlu, 6 ilde daha yapımı süren 12 projenin olduğunu kaydetti. Karaismailoğlu, bu projelerin bitmesiyle ekonomiye yılda 11,1 milyar TL katkı sağlamalarının yanı sıra 146 milyon saat zamandan, 136 bin ton yakıttan tasarruf edileceğine işaret etti ve kent içi raylı sistemler sayesinde özellikle büyükşehirlerde yaşanan trafik tıkanıklıklarının çözülürken, karbon emisyonunda da yılda 73 bin ton azalma olacağını kaydetti.

KAYNAK: HABER7
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Güldür Güldür 1 yıl önce Şikayet Et
    Uçağın inmediği yere hava alanı yapılır mı?
    Cevapla
  • Nizamettin GÖK 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazık ki yatırımdan aslan payını batı alıyor kuzey alıyor... Hızlı tren söz verildi oralı bile olmuyorlar.. Kahramanmaraş' ın hakkını yiyenler iflah olmaz. Yazık.... Oysaki yıllardır desteğimizi esirgemiyoruz yönetime...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu günlük 1milyon kapasitesi var ama 2ayda 1.5milyona mı ulasmıs demekki doluluk oranı yüzde 4-6arası neden ya da sefer sayıları normalin 10da 1i neden????o da doluluğu yüzde 40-60arasına cıkarır
    Cevapla
  • Sakarya-Karasu.... 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaparsın suç ; yapmassın suç ; binemessin o da suç !! Bahanesi ; ağlaması bitmeyen millet !!!
    Cevapla
  • Levent 1 yıl önce Şikayet Et
    İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH YAA HAKKK DEVLETİME ekonomik güç döviz gücü altın gücü teknoloji gücü maddi manevi güç silah gücü ilim irfan fen matematik gücü irşad gücü alimler gücü Nasib et YAAA HAKKK
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle