Tepkiler üzerine Türk-İş'ten yeni asgari ücret açıklaması

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, asgari ücreti ilişkin "7 bin 785 TL bu rakam kırmızı çizgi, bu rakamın altında bir konuyla ilgili masada olmayız" açıklamasının çarpıtıldığını belirterek yeni bir açıklama yaptı.

Tepkiler üzerine Türk-İş'ten yeni asgari ücret açıklaması
Tepkiler üzerine Türk-İş'ten yeni asgari ücret açıklaması
GİRİŞ 03.12.2022 16:25 GÜNCELLEME 03.12.2022 16:25
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Türk-iş Başkanı Ergün Atalay'ın 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı olarak açıklanan 7.785 lirayı asgari ücret görüşmesinde "kırmızı çizgi" şeklinde lanse etmesi tepki çekti. Bunun üzerine yeni bir açıklama yapan Atalay, "Pazarlık masasında bana sorulduğunda, açlık sınırı ortada ben bunun üzerini konuşacağım demek istedim. Zaten onun bir açlık sınır olduğunu, bu tutarın üzerinde gelecek teklifleri görüşebileceğimizi söyledim" dedi.

Aralık ayına girilmesiyle asgari ücrette zam pazarlığında maraton da başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 7 Aralık'ta, ikinci toplantısını ise 14 Aralık'ta gerçekleştirecek. Milyonlar çıkacak kararı heyecanla beklerken, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay TRT Haber'de asgari ücrete dair değerlendirmelerde bulunarak 2023 yılında geçerli olacak asgari ücrete ilişkin işçi kesiminin beklentisini açıkladı.

"İŞÇİNİN KIRMIZI ÇİZGİSİ 7 BİN 785 TL"

Hükümet kanadı ve işveren temsilcileriyle bir uzlaşı halinde süreci ilerletmek istediklerini söyleyen Atalay, asgari ücretin en düşük 7 bin 785 lira olması gerektiğini belirtti. Atalay, "Bunun altında bir rakamı kabul etmemiz mümkün değil. Bu rakam kırmızı çizgi. Bu rakamın altında bir konuyla ilgili masada olmayız" dedi.

TEPKİ ÇEKİNCE YENİ AÇIKLAMA GELDİ

Atalay'ın 7.785 lirayı asgari ücret görüşmesinde "kırmızı çizgileri" olarak göstermesi vatandaşların tepkisini çekti. Konu sosyal medyada da gündem oldu. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Sözcü'ye yaptığı son açıklamada "Açlık sınırını sanki asgari ücret olarak kabul etmişiz gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Ben pazarlık masasında bana sorulduğunda, açlık sınırı ortada ben bunun üzerini konuşacağım demek istedim. Bugüne kadar açlık sınırının altında zam aldığımız da oldu. Ama tabanın isteği bu yöndeydi" ifadelerini kullandı.

"EMEKÇİLERİMİZİN İÇİ RAHAT OLSUN"

Atalay açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Ben de bu soruya karşılık olarak bunu kesinlikle kabul etmeyeceğimizi, zaten onun bir açlık sınır olduğunu, bu tutarın üzerinde gelecek teklifleri görüşebileceğimizi söyledim. Yayını izleyenler benim ne demek istediğimi çok daha iyi anlarlar. Emekçilerimiz rahat olsun, biz verilmesi gereken mücadeleyi en iyi şekilde vereceğiz."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • Hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen kim idin anlamadım gene. Çekil aradan istifa istifa istifa ...
    Cevapla
  • İdris cingöz 1 yıl önce Şikayet Et
    Sendikalara işveren tarafından her ay her işçiden birer yevmiye keser ve sendikanın hesabına tutar yatar. Sendikalar ise Dernekler gibi gelir gider göstererek kurultayda Başkan şeçimi yapılırken aklanır. Olan işçiye olur.Sendika başkanı ve yönetim kurulu ağa paşa gibi yaşarlar.
    Cevapla
  • volkan sahin 1 yıl önce Şikayet Et
    hic bir ise yaradigi yok bosa varlar gereksizler...
    Cevapla
  • Çiko 1 yıl önce Şikayet Et
    Masada olmayız masadan kalkarız bunlar her yıl duyduğumuz gereksiz laflar. Sen istediğin kadar kalk masadan yine bu işi cumhur başkanı çözdü.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sendikalar işçiyi savunmaz aksisine işverenle bir olup işçiyi sömürür
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Dogru bir zamanlarda sülük vardı sendika başkanı adamlar jaguarlarla gezerlerdi işcinin sırtından
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle