Dünya devlerini buluşturan zirve: 400 milyar dolar pazarda Türkiye'den daha iyisi yok

'Dünyanın En Büyük 10 Turizm Etkinliği'nden biri olarak seçilen Uzakrota Global 2022, 29 Kasım’da Hilton Bosphorus İstanbul’da gerçekleşti.

GİRİŞ 02.12.2022 17:38 GÜNCELLEME 03.12.2022 09:25
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türk Hava Yolları, Toursim Malaysia, Wtatil, Paximum, Amadeus, HotelRunner, Istanbul Welcome Card, Balkan Holidays ve Flyhub desteğiyle turizm sektörü için en prestijli organizasyonların başında gelen Uzakrota Summit Global 2022, seyahat acenteleri, havayolu şirketleri, oteller gibi farklı sektörlerden firmaları ve girişimcileri bir araya getirdi.

DÜNYA DEVLERİ İSTANBUL'DA BİR ARAYA GELDİ

Sektörün tüm paydaşları tarafından sorunları masaya yatırılarak çözüm önerileri arandığı  Uzakrota Summit Global'de turizm alanında ve seyahat teknolojilerinde yaşanacak gelişmelere ışık tutulurken, turizmde 2023 beklentileri de masaya yatırıldı.

TÜRKİYE HELAL TURİZMDE 1 NUMARALI DESTİNASYON

Haber7.com ve Gezelim'in de katılımcı olarak yer aldığı organizasyonda açıklamalarda bulunan HalalBooking CMO'su Ufuk Seçgin "Biz İngiltere merkezli bir şirketiz ve Türkiye'de de TÜRSAB üyesi şirketimiz var. Dünyada helal turizm sektöründe birinciyiz. 2022 yılını değerlendirecek olursak, en yoğun yılımızı yaşadık. Yaklaşık 120 bin yolcumuz oldu. En yoğun destinasyon ise Türkiye oldu. Türkiye'de helal turizmi anlamında bir numaralı destinasyon. Özellikle Antalya ve Alanya bölgesindeki plaj otellerine çok rağbet var. 110 ülkeden rezervasyon aldık bu yıl rekor yılımız oldu. Gelecek sezonda bu rakam üzerine çıkacağımızı düşünüyoruz" dedi. (Dünya helal turizm sektörü 400 milyar dolar büyüklüğe sahip.)

Uzakrota'nın turizm sektörü için büyük önemi olduğunu vurgulayan Flyhub İcra Direktörü Necdet Uçarlar ise "Uzakrota'nın bizlere en büyük getirisi, sürekli olarak yazılımsal ve donanımsal olarak gelişmekte olan turizm sektöründe firmalar geliştirdikleri yenilikleri ve çözüm alternatiflerini burada birbirine aktarıyor. Bizim 'B2B' dediğimiz uçtan uca iki işletmenin çözümüne yönelik organizasyon. Flyhub olarak amacımız seyahat acentelerine bir çözüm ortaya olabilmek. Uçak bileti, transfer ve otel konaklaması gibi seçenekleri bizim platformumuzdan alabilmesini sağlamak istiyoruz. Globalde bu hizmeti verdiğimiz için Türkiye'de de firmaların ürüne doğru fiyat ve hızlı ulaşmasını sağlamaya çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.


"PANDEMİ DÖNEMİNDEKİ KAYBI TELAFİ ETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Tourism Malaysia Pazarlama Müdürü İbrahim Çağrı Sağlık, "B2B çalışmalar açısından Uzakrota'nın sektörde çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çekerek, "Burası pandemi döneminde kaybedilen bağlantıların yeniden sağlanması için büyük şans. Malezya pandemi süresince sınırlarını kapatmıştı.  2 Nisan tarihinde tekrar sınırları açarak uluslararası seyahate izin verdi. Bizde çalışmalara hız verdik. Ancak pandemi döneminde epey bir kayıp yaşandı bunu telafi etmeye çalışıyoruz. Dünyada havayolunda ciddi bir koltuk sıkıntısı var. Bunu aşabilecek şekilde uçuş bağlantılarını planlayıp, acentaların da bunları hazırlamasına destek oluyoruz" ifadelerini kullandı. 

Skyhub Outbound Müdürü Orhan Durmuş, "5 senedir her yapılan Uzakrota'da yer aldık. Burada havayolları, teknoloji tarafı ve otelcilerle bir araya gelmek bizler için çok önemli. Sektörde çalıştığımız müşterilerimiz ve tedarikçilerle bir araya geldik ve sektör için önemli değerlendirmelerde bulunduk. Yüzde yüz bir Japon firmasıyız. Sadece B2B olarak acentelerle çalışıyoruz. Türkiye'de yaklaşık 350-400 acenteye 60 ülkede yer servisleri sağlıyoruz." dedi. 

KAYNAK: HABER7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 12
  • Semih 1 yıl önce Şikayet Et
    Turuzimde senede asgari ucrete 15 saat 3 ay calis...onuna dogru durust maas vermiyorlar..Bu yuzden oteller calisacak eleman bulamiyorlar..Ornek Bodrumda cogu oteller..
    Cevapla
  • Kürdüm 1 yıl önce Şikayet Et
    aklinizi kullanmayan çok, yahu Türkiye'nin en zengin kumsallar izmir Antalya Alanya Mugla Kusadasi Bodrum' oyunu destegini kimlerden aliyor, ve bu kumsallar 50 yila askindir (solcu) cahape ile yönetiliyorsa, Solculuk adi altinda ültra kapitalist esit IMF'ci Rokefeler Rotschild's paraya para demez... isbankasi'dan cahape'ye oy vermeyelere oy verilmiyor, köleliye devam
    Cevapla
  • OSMANLI X X X 1 yıl önce Şikayet Et
    Turizmde çalışanlara yöneticiler her işci bir köledir gözüyle bakıyorlar düşük maaş veriyorlar insanları zorla gülümsetiyorlar turizm 6 ay köle gibi ucuz çalış kışın kıcına tekme başta bakanın oteleri köleden varksız malzeme yok insanca barınma yok sosyal faaliyet yok diğer oteller zaten dışı lüks içi icler acısı
    Cevapla
  • GÜZEL İNSAN 1 yıl önce Şikayet Et
    ZENGiN OLAN HEP BUNLAR VE BEN KENDİMİ BİLDİM BİLELİ HEP YABANCI TURİSTLERE HİZMET EDİYORUZ BİZ KENDİMİZ BİR İLDEN DİĞER BİR İLE SEYAHAT EDEMİYORUZ
    Cevapla
  • İzmir Berbat 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal Ekmeği Bosphorus'ta aramak behude'dir
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Bosphorus ne ya ? Bence istanbul yeterli bu isim degistirilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle