Fındık fiyatı yılın son ayına serbest piyasada rekor fiyatla girdi

Yıl sonu yaklaşırken, serbest piyasada sezon başından bugüne fındık fiyatı rekor seviyeye ulaşarak 51 liranın üzerine yükseldi.

Fındık fiyatı yılın son ayına serbest piyasada rekor fiyatla girdi
Fındık fiyatı yılın son ayına serbest piyasada rekor fiyatla girdi
GİRİŞ 02.12.2022 15:10 GÜNCELLEME 02.12.2022 15:13
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Giresun’da geçen haftalarda 47 lira civarından olan fındık fiyatı Aralık ayı itibarıyla 51.5 lirayı gördü. Giresunlu fındık tüccarı Emrah Pekdemir, fındık fiyatlarının son bir hafta içerisinde artış göstererek rekor kırmaya devam ettiğini söyledi.

Haftaya 50 TL’den başlayan fındık fiyatının 2022 yılının son ayına girilmesiyle beraber 51.5 lirayı gördüğünü kaydederek “Geçtiğimiz hafta bilindiği gibi fındığın kilogramı 50 lira olmuş serbest piyasada sezonun en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Yılın son ayına girmemizle serbest piyasada üretici 50 randımanın üzerindeki fındığını 51.5 liradan ürününü satabiliyor. Bu da yeni bir rekor. Daha fazla yükselir mi, açıkçası bir şey söylemek zor. Ancak üretici pazara fındığını azar azar getirmeye başladı ve yılın son ayına girmemizle beraber Avrupa ülkeleri de Noel Bayramı öncesi stok yapmak için fındık alımlarını yoğunlaştırdı bu da serbest piyasada fındık fiyatlarını yükselti. Önümüzdeki günlerde de bir miktar daha yükselmesini umut ediyoruz” dedi.

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 19
  • Veron 1 yıl önce Şikayet Et
    Valla fındık işi uğraş emek işi.. Kimse ucuza satmak istemez.. Ben 200 kilo fındığı kilo işi kim ne kadar almak isterse 65 tl den sattım.. 100 kilo fındık kaldı onu da satarız inşallah..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende gidip 130 TL den alıyorum.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    millet malını saklayıp saklayıp en yüksek fiyattan veriyor sonra da ağlıyor.
    Cevapla
  • Hülagü Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    İki kilo kabuklu fındıktan bir kilo kadar iç fındık çıkar
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kapıcı rumuzuyla yazan vatandaş biz fındığı yüksek fiyata satmak derdinde değiliz,ucuza almak isteyen tüccarla mücadele ediyoruz. Taban fiyat 54tl. açıklandı. Aymazlık denen şey bilmeden ahkam kesmektir.
    Cevapla
  • Kapıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkes malını en yüksek fiyattan satmak istiyor ama kendisi mal ürün alırken fahalı diyor bu ne aymazlıktır böyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle