Bakanlık açıkladı! Kura çekimi yarın gerçekleştirilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Antalya Manavgat'ta yangından etkilenen vatandaşlarımız için TOKİ eliyle yapımı tamamlanan ve devam eden 297 konutun kura çekim töreni yarın gerçekleşecek.

Bakanlık açıkladı! Kura çekimi yarın gerçekleştirilecek
Bakanlık açıkladı! Kura çekimi yarın gerçekleştirilecek
GİRİŞ 02.12.2022 14:31 GÜNCELLEME 02.12.2022 14:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Antalya'nın Manavgat, Akseki, Alanya ve Gündoğdu ilçelerinde geçen yıl çıkan yangında zarar gören ve yerinde yapım imkânı bulunmayan konutların, belirlenen toplu alanlarda inşa edilmesi sürecinde kura aşamasına gelindi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ eliyle yapımı tamamlanan ve devam eden 297 konutun kura çekimi 3 Aralık 2022 günü Manavgat Gençlik Merkezi'nde saat 11.00'de düzenlenecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı resmî sosyal medya hesabından, "Antalya Manavgat'ta yangından etkilenen vatandaşlarımız için @Toki_Kurumsal ile yapımı tamamlanan ve devam eden 297 konutun kura çekim töreni yarın gerçekleşecek." ifadeleriyle paylaşımda bulundu.

Antalya'nın Manavgat, Akseki, Alanya ve Gündoğdu ilçelerinde geçen yıl çıkan yangında zarar gören ve yerinde yapım imkânı bulunmayan konutların belirlenen toplu alanlarda inşa edilmesi sürecinde kura aşamasına gelindi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Antalya'nın 4 ilçesine bağlı 45 köy ve mahallesinde meydana gelen yangının ardından çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yangında zarar gören ağır hasarlı konut, iş yeri, depo, samanlık ve ahırlarda yapılan hasar tespit çalışmaları sonrasında, Bakanlıkça hak sahibi olarak konut talep eden vatandaşlara, ihaleleri tamamlanan ve TOKİ eliyle yapımı devam eden 900 konuttan 193'ü daha önce teslim edildi.

Yarın kurası çekilecek 297 konuttan tamamlanan 150 konut hak sahiplerine teslim edilecek olup inşaatı devam eden 147 konutun da kısa sürede teslim edilmesi planlanıyor. Yarınki kura çekimi sonrası bugüne kadar hak sahiplerine toplamda 343 konut teslim edilmiş olacaktır.

Hak sahiplerine ait yanan konutların olduğu yerde yapım imkânı bulunmayan konutların belirlenen toplu alanlarda inşa edilmesiyle ilgili Bakanlık açıklamasında kura çekiminin yarın gerçekleştirileceği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ eliyle AFAD koordinasyonunda yapımı tamamlanan ve devam eden toplam 297 konutun kura çekimi yarın gerçekleştirilecek. Tören 3 Aralık 2022'de Manavgat Gençlik Merkezi Mehmet Akif Ersoy Spor Salonu'nda saat 11.00'de gerçekleşecektir. "

KAYNAK: HABER7
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Arsa projesi ile ilgili neden açıklama yapılmıyor. İllere göre müracaatın kabul listesi Yok. Ayrıca müşterek arsalarda müracaat az diye açıklandı. Kalan müşterek arsaları müstakil arsaya çevirin
    Cevapla