Bakan Nebati'den EYT açıklaması: Hazırlıklar başlatıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati KGF paketi konusunda hazırlıkların başlatıldığını söyledi.

Bakan Nebati'den EYT açıklaması: Hazırlıklar başlatıldı
Bakan Nebati'den EYT açıklaması: Hazırlıklar başlatıldı
GİRİŞ 02.12.2022 11:10 GÜNCELLEME 02.12.2022 12:38
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Bakan Nebati "EYT ile ilgili işverenlerin karşılaşacağı kıdem tazminatı yükünü, Hazine destekli KGF kefaletiyle karşılayabilecekleri kredi paketi için hazırlıklar başlatıldı." dedi.

Bakan Nebati'nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama;

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ( @csgbakanligi ) tarafından çalışmalar yapılmaktadır.

Bu çerçevede, işverenlerimizin karşılaşacağı kıdem tazminatı yükünü, uygun finansman koşullarıyla Hazine Destekli KGF kefaleti ile karşılayabilecekleri bir kredi paketi konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığımızca hazırlıklar başlatılmıştır.

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 20
  • ramiz abi 1 yıl önce Şikayet Et
    eyt haktır evet ama ülkenin şu durumunda eyt kademeli olarak devreye alınmalıdır. devlete yük, özel sektöre yük. sonra bunların hepsi bizden çıkacak. keşke eyt problemi 4-5 sene önce çözülmüş olsaydı. ben eyt lilere kızmıyorum.
    Cevapla
  • osman47 1 yıl önce Şikayet Et
    Misafir adlı kullanıcı siz staj yaparken sadece sağlık için priminiz yatacak denmiş size kendinizi eyt ile hiç bir zaman kıyaslamayın
    Cevapla
  • Ayan 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt; çalışma süresinde 5-10 Yılını dolduran herkesi kapsamalı tüm çalışanlar emekli olmalı... Yaşasın Emeklilik
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Staj başlangıç sayılsın bu konu da lütfen bizi de unutmayın sayımız gerçekten çok fazla
    Cevapla
  • Misafir a 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayınbakanım stajını hemşirelik 2 yıllık yüksek okulundayken ön lisans mezunu olarak yapmış olanlar okuldan aldıkları transkrip ile belgelemişler diplomalarıda var iş başlangoco 1 temmuz 2000 diye biri otizmli üç çocuk büyüten bir anne halen 58 yaşını bekliyecekse diğer bir şahıs babası tarafından bir ay sigortalı yapılmış işe haziran1999 başlamış sayılarak hemen önümüzdeki sene emekli olup ikramiye ve maaşını alacaksa bunda nasıl bir adalet var bakanım o çocuklarım hakkı yok mu bu paranın içinde bizede kademeli olarak emekli edilsin o zaman veya stajlarda primini borçlanma sayılarak iş başlangıcı sayılsın bakanım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle