Altında kâr satışları yaşanıyor

Fed Başkanı Jerome Powell'ın "Faiz artırım hızını yavaşlatabiliriz" açıklamasıyla dolar küresel para birimleri karşısında değer kaybederken bu durumdan destek bularak yükselen altın fiyatları bugüne kâr satışlarıyla başladı.

Altında kâr satışları yaşanıyor
Altında kâr satışları yaşanıyor
GİRİŞ 02.12.2022 09:34 GÜNCELLEME 02.12.2022 12:29

Önceki akşam Brookings Enstitüsü'nde konuşan Fed Başkanı Jerome Powell'ın "Faiz artırım hızını yavaşlatabiliriz" açıklamasıyla dolar küresel para birimleri karşısında değer kaybederken bu durumdan destek bulan altın fiyatları da fırladı.

Brookings Enstitüsü'ndeki konuşmasında "Enflasyonu düşürmeye yetecek kısıtlama düzeyine yaklaşırken, faiz artış hızımızı yumuşatmak mantıklı" diyen Powell, faiz artırımında yavaşlamanın Aralık ayında başlayabileceğini açıkladı.

Konuşmanın ardından dolar küresel para birimleri karşısında değer kaybederken risk eğilimi arttı. Hisse senedi piyasaları çoştu. 

Gram altın fiyatı da bu çoşkudan payını alarak 1.081 TL'ye kadar çıkmıştı. Ancak cuma gününe başlarken altında kâr satışları görülüyor. 

Gram altın cuma gününe 1.076 TL'den başladı.

Çeyrek altın 1.772 TL

Cumhuriyet altını 7.063 TL

Yarım altın 3.544 TL

ONS altın 1.811 dolar ile Ağustos 2022'den beri en yüksek seviyeyi gördü. 

 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL