Almanya kapıları ardına kadar açıyor: Özellikle Türkiye'den alınacak

Almanya yılda 400 bin yabancı işçi almak için hazırlıklara başladı. Almanya’da 7 milyon işçi açığının olduğu tahmin edilirken, Türk vatandaşları da dahil yabancı işçiler için kolaylık sağlanacak.

GİRİŞ 02.12.2022 11:10 GÜNCELLEME 02.12.2022 12:21
Bu Habere 215 Yorum Yapılmış

Almanya’da iş piyasasının talepleri doğrultusunda kapılar açılıyor. Alınan yeni kararla birlikte yılda 400 bin yabancı işçi alınacak ve vize işlemleri kolaylaştırılacak.

“İş aramaya gidiyorum” diyenlerin “Şans Kartı” ile ülkeye gidebileceği ve bunun için ise herhangi bir diploma şartı olmadığı açıklandı.

TÜRKİYE, ÖNCELİKLİ ÜLKELER ARASINDA

Tek şart belli bir seviyeye kadar Almanca bilmek, iki yıllık iş tecrübesi, uygun yaş ve Almanya'ya uyum sağlayabileceğini göstermek. Bunun için bir puanlama sistemi olacak ve kişi kısa sürede vizesini alacak. İşçiler AB dışı ülkelerden ve özellikle Türkiye'den alınacak.

Alman hükümetinin yeni kanun tasarısı hazırlandı ve ocak sonunda yürürlüğe girmesi bekleniyor. Belirlenen işi yapma potansiyeli olanlar, elinde ustalık diploması olanlar, kalfalık belgesi olanlar bile “İş aramak için Şans Kartı” ile Almanya'ya gelebilecek.

Üst düzey eğitimli çalışanların, diploma ya da benzeri belge denklikleri daha da kolaylaşacak.

HANGİ MESLEK GRUPLARI ALINACAK?

Doktorlar, mühendisler, iyi bir eğitimi olan ve dil bilen öğretmenler, sağlık sektöründen diğer elemanlar kolaylıkla gelebilecek. Bunun yanı sıra şu ana kadar kapıların açılmadığı yeni alanlar da var. Hizmet sektörü, oteller, lojistik firmaları, paket servisler, garsonlar, restoranlar, inşaat sektörü Türkiye'den istediği elemanı getirebilecek.

KAYNAK: HABER GLOBAL
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 215
  • Selçuk 1 yıl önce Şikayet Et
    7 milyon işçi açığı var da o yüzden mi burda binlerce işçiyi işten çıkarıyorlar. Bizi işten çıkardılar ve 1 yıldır evde bekliyoruz işler açılacak ta bizi tekrar çağıracaklar diye....Tamamen yalan...Burda milyonlarca işsiz var. Maksatları dışarıdan ucuz işçi getirerek maliyetleri düşürmek ve fazla kar yapmak. Bir de buraya gelecek işçilerle piyasaya hareket getirmek. Gelen işçiler maaşlarının yarısını kira olarak burda bırakacaklar. Kalanın yarısını da yiyecekler. Geriye kalırsa da birikim yapacaklar. Hikayr bundan ibaret.
    Cevapla
  • B.Ö 1 yıl önce Şikayet Et
    Kira maasin yarisiysa harika cunku İstanbulda maasim kirama yetmiyor. Anlatırım da anlamazsiniz.
    Cevapla
  • S.... 1 yıl önce Şikayet Et
    Abim buraya gelin ozaman niye bekliyorsunuz orda
    Cevapla
  • İhsan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bulaşıkçı çöpçü yaşlı bakıcı ariyor.oraya gidiptebu yapacağıma ülkemde karindayasiya kalırim.akli olan gitmez.
    Cevapla
  • Krall13 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya Avrupa 3 ay çalış araba al lüks içinde yaşa diyen kişiler neden gitmiyor hani Avrupa yasam şartları çok güzel diyenler buyurun mesleğiniz olmasa bile temizlik ve inşaat işinde çalışırsın Avrupa seviciler hadi gidin
    Cevapla
  • S.... 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlar zaten orda
    Cevapla
  • Ayse 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya yaslilarina bakici ariyor. Cünkü Almanlar ve diger AB ülke vatandaslari bunu yapmak istemiyor. Onun icin uysal Türk iscisi alma pesindeler. Birde Türkiyenin büyümesinde ve kalkinmasinda önemli bir kesim olan kalifiyeli insanlarimizi bizden calarak ülkemizin kalkinmasinin takozlama pesindeler.... Türkiye kalifiyeli insanlarini göndermemelidir..Almanyaya 60 yildir hak hukuktan mahrum ettigi ve köle gibi calistirdigi insanlar yetmiyor mu yeni isci ülkemizden getirecek ?
    Cevapla
  • hamdii 1 yıl önce Şikayet Et
    türkiye almanyanın verdiyinin yarısini versin kimse Almanya'ya gelmez
    Cevapla
  • Nuri Güldağlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay. Vay sahtekar Avropalıya bak sen , demek bu hinliği düşünmüşler
    Cevapla
  • S.... 1 yıl önce Şikayet Et
    Mülteci kabul ederdi ozaman havaalanlarını kapattı mülteci gelmesin diye suriyeliler ne iş olsa yapıyorlar hemde yarı fiyatına onları niye almıyor sen niye gelmiyor buraya boş yorum
    Cevapla
  • Tkmre 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye vatandaşına sahip çıkiyorda sanki kimse gitmicek ilk firsatta kaçarım Türkiye'den böyle ülkede rezil bir sekilde yasamaktansa alman vatandasi bile olurum
    Cevapla
  • Nuri 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu gidecekler içinde kalacaklar içinde iyibir durum. Çünkü her alanda çok oldumuz içi iş gücü olarak değersizin biraz azalırsak değerleniriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle