Bakan Kurum: Yeni düzenlememizle Sinop’umuzun güzelliğine güzellik kattık

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''Sinop meydanını; tarihi, kültürü, medeniyeti yeniden gün yüzüne çıkardık. Yeni düzenlememizle Sinop’umuzun güzelliğine güzellik kattık'' dedi.

GİRİŞ 01.12.2022 11:21 GÜNCELLEME 01.12.2022 11:53

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sinop'ta Bakanlık tarafından gerçekleştirilen bir dizi çalışmalara ilişkin resmî sosyal medya hesabından video yayımlayarak açıklamalarda bulundu.

Bakan Murat Kurum, yaptığı paylaşımda Sinop'ta Bakanlığın çalışmalarıyla hayallerin gerçeğe dönüştüğünün altını çizerek "Sinop için 30 yıllık bir hayaldi. Surları perdeleyen yapıları temizledik. Sinop meydanını; tarihi, kültürü, medeniyeti yeniden gün yüzüne çıkardık. Millet Bahçemizle de şehrimize nefes aldırdık. Yeni düzenlememizle Sinop'umuzun güzelliğine güzellik kattık" dedi.

"SİNOP'TA BİNLERCE YILLIK TARİHİ KALE SURLARI GÜN YÜZÜNE ÇIKARILIYOR"

Bakanlık açıklamasında da Sinop'ta binlerce yıllık tarihi kale surlarının gün yüzüne çıkarıldığı aktarılarak başlatılan çalışmalarla, tarihi dokuyu engelleyen tüm yapıların yıkıldığı ve tarihi saat kulesinin de bulunduğu Sinop Kalesi'nin ihtişamlı görünümüne kavuştuğu bildirildi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.