Balık bolluğu tezgaha yansıdı: Fiyatlar yarı yarıya düştü

Denizlerde yaşanan palamut balığı bolluğunun ardından bu kez hamsi de denizlere akın etti. Geçtiğimiz hafta kilosu 80 liradan satışa sunulan hamsi bu hafta kilosu 40 liradan tezgahlarda yerini aldı.

Balık bolluğu tezgaha yansıdı: Fiyatlar yarı yarıya düştü
Balık bolluğu tezgaha yansıdı: Fiyatlar yarı yarıya düştü
GİRİŞ 01.12.2022 10:21 GÜNCELLEME 01.12.2022 11:04
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Denizlerde uzun süredir devam eden palamut bolluğunun yanına hamsi de eklendi. Havaların soğumasıyla birlikte İstanbul’da hamsi balığının kilosu 80 liradan 40 liraya düştü. Fiyatların düşmesiyle balıkçı tezgahlarının yolunu tutan vatandaşlar, ucuzlayan hamsiye de ilgili gösterdi. Hamsi hem yağlı hem de lezzetli olması ise palamut balığıyla birlikte vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen balık türleri arasında yer aldı.

“DÜN PALAMUT BOLLUĞU VARDI, BUGÜN DE HAMSİ BOLLUĞU VAR”

Beylikdüzü’nde balıkçılık yapan Kenan Balcı, konu ile ilgili konuşarak “Dün palamut bolluğu vardı, bugün de hamsi bolluğu var. Fiyatı 80 liradan 40 liraya düştü. Halkımıza önerimiz, havaların soğumaya başlamasıyla bol bol balık yesinler. Özellikle palamut ve hamsiyi öneriyorum. Tüm balıkların mevsimi başlamıştır. Yumurtasını dökmüş ve yağını etine vermeye başlamış. Eylül ayından bu yana da devam ediyor. Tüm balıklar yağlandı ve lezzetlendi. Hangi balık türü ucuzsa o balık türünü tercih etsinler” dedi.

“HAMSİNİN FİYATI UCUZLADI”

Hamsi balığı satın alan Mervan Deli isimli vatandaş ise “Hamsinin fiyatı ucuzladı ve şu anda tavuk etinden daha ucuz. Şu anda zaten mevsimi. Biz de mevsimi geldiğinde alırız” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Denetleme yok herkez ne tuturursa bandırma bölgesinde palamut tane 80 ile 100den satılıyor çinekop zamanı kg 90 hamsi sezonu kg 60 vatandaş Burak almayı yanından geçemiyor üstelik hamsi boyu sırç parmak boyunda adam tezgahta iri hamsiyi üste koyuyor altı kompile küçük fiyat ve sıtandart boyutlara bir çare bulun ması gerek ilgili makamlar harekete geçmesi gerek
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet haklısın ucuza balık yedirmezler sanki ektin sürdün gübre attın bakım yaptın gittin avladın sonarla ucuzmuş külahıma anlat
    Cevapla
  • Eşber Arigtekin 1 yıl önce Şikayet Et
    Hamsinin boyu ancak orta parmak kadar yazıktır günahtır bu kadar belediye elamanı var hiç görmüyorlarmı neden denetlenmez
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kradeniz illerinde ; 20-25 ₺ arasında satılıyor. Karın doyurmaz ama iyi DİŞ KAZIGI yani KÜRDAN olur. Alanda_satanda bu haside günaha girer.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    hamsi sardalya kilosu 70 lira ve 4 aydır hiç düşmedi bu bolluk bizim tarafa gelmemiş anlaşılan
    Cevapla
  • Aziz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu fiyatı nereden alıyorsunuz. 2 haftadır 25 TL den alıyordum bu hafta 15 TL ye aldım.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim burada da hamsiyi bedava dağıtıyorlar, sen para mı veriyorsun bir de.? Hangi köydesin yiğidim söyle de oraya yerleşelim.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    tezgahlarda satılan hamsi 7 8cm bunu hiç gören yokmu? seneye hamsi kıtlığı olur şimdiki hamsinin muhabbeti seneye yapılır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle