3 ili İstanbul'a bağlayacak: 3,5 saatlik yol 1,5 saate düşecek

Halkalı-Çerkezköy-Kapıkule Hızlı Tren Hattı inşasının yarısından fazlası tamamlandı. Proje ile birlikte Halkalı- Kapıkule arasında yük trenleri için seyahat süresi 8 saatten 3,5 saate, yolcu trenleri için ise 3,5 saatten 1,5 saate düşecek.

GİRİŞ 30.11.2022 13:03 GÜNCELLEME 30.11.2022 14:03
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Londra'dan Pekin'e uzanan ve Demir İpek Yolu'nu Avrupa'ya bağlayan Halkalı-Çerkezköy-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın inşasında rayların 50 kilometrelik bölümünün tamamlanmasının ardından viyadüklerin yapımına başlandı.

İlk ray kaynak töreni 8 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilen Halkalı-Çerkezköy-Kapıkule Demiryolu Hattı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. 'Hızlı Tren' çalışmalar tamamlandığında Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerini İstanbul'a bağlayacak. 229 Kilometrelik hattın 75 kilometresi İstanbul'da planlanırken, 54 Kilometresi Edirne, 40 kilometresi Tekirdağ, 60 Kilometresi ise Kırklareli il sınırları içerisinden geçiyor.

Tüm ayrıntılar düşünülerek hayata geçirilecek projenin inşaat çalışmaları sürecinde çevredeki tarihi dokunun ve çevrenin korunmasına da özen gösteriliyor.

VİYADÜKLER KÜLTÜREL ESERLERİN SİLUETİNİ BOZMAYACAK ŞEKİLDE İNŞA EDİLİYOR

Toplam uzunluğu 153 kilometre olacak hatta rayların 50 kilometrelik bölümü döşendi ve viyadüklerin yapımına geçildi. Viyadükler kültürel ve tarihi eserlerin siluetini bozmayacak şekilde inşa ediliyor. Ayrıca bölgedeki tarım arazileri ve su kaynakları da korunacak şekilde çalışma yapılıyor.

Saatte 200 kilometre hesaplanan trenin geçiş hızı şehir içinde 100 kilometreye kadar düşecek. Bu sayede bölgedeki tarihi eserler de titreşimden etkilenmemiş olacak.

İstanbul- Halkalı istasyonundan başlayarak Edirne Kapıkule istasyonunda sonlanacak olan 229 kilometrelik Halkalı - Kapıkule Demir Yolu Projesi, Edirne'de viyadük inşasıyla sürüyor. 2019 yılının Haziran ayında yapımına başlanan Halkalı - Çerkezköy Demiryolu Hattı Çerkezköy-Kapıkule kesimi inşası çalışmaları, kent merkezine kadar geldi.

Halkalı - Çerkezköy Demiryolu Hattı Çerkezköy-Kapıkule Projesi çerçevesinde Tarihi Tunca Köprüsü'nün kenarındaki alanda aralıksız olarak devam eden çalışmaların yarısından fazlası tamamlandı.

Hat güzergahı boyunca organik toprağın korunarak tekrar kullanılması, yaban hayatı için geçişler yapılması ve ses perdesi imalatı gibi tüm çevresel önlemlerin de dikkate alınarak hayata geçirilecek proje, şimdiden vatandaşları heyecanlandırmaya başladı.

Proje ile birlikte Halkalı- Kapıkule arasında yük trenleri için seyahat süresi 8 saatten 3,5 saate, yolcu trenleri için ise 3,5 saatten 1 buçuk saate düşecek.

153 kilometre uzunluğunda çift hatlı, 200 kilometre/saat hıza uygun sinyalli ve elektrifikasyonu olarak inşa edilecek proje ile yük ve yolcu trenleri bu hatta çalışabilecek. Projenin tamamlanması ile bölge ticareti ve turizminin daha da canlanması bekleniyor.

Projede yüzde 55 fiziki, altyapı işlerinde ise yüzde 76 civarında ilerleme kaydedildi. Proje hayata geçince hem yük taşımacılığı hem de yolcu taşımacılığı açısından önemli bir işe imza atılmış olacak. Hızlı Tren Projesinin 2023 yılı içinde tamamlanması planlanıyor.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • İdris Altun 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani nerdeeee hayata geçirme acaba
    Cevapla
  • Osman Berk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu projeler biran evvel tamamlanırsa çok iyi olur
    Cevapla
  • yavuz selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Sivas ı bekliyoruz, sanırım 20 yıldır inşaat devam ediyor.
    Cevapla
  • Sabır 1 yıl önce Şikayet Et
    Acele etme dayı ülke neler yaşadı
    Cevapla
  • alperen 1 yıl önce Şikayet Et
    yapılan herşey parası olan için
    Cevapla
  • Dimi 1 yıl önce Şikayet Et
    Çalış para kazan o zaman zamanında baban senin gibi düşündüğü için bugün fakirsin sen bari sen çalış çocuklarına güzel günler geçir
    Cevapla
  • ismailbey 1 yıl önce Şikayet Et
    ithalat ve ihracat lar için sınıra kadar kamyon tır ve yük taşıma için şehir içleri ne girmeden trafik yaşamadan direk olarak gümrük kapısı kanalıyla ihracat ve ithalat için bir güzergah olurusa hızılı ve zaman dan tasarruflu olarak ticaret hacimlerimiz artar
    Cevapla
  • humat 1 yıl önce Şikayet Et
    Birde Dogu akdenize dogru yapilsa iskenderun Adana Ankara arasi olsada Daha guzel olmzmi turuzim acisindan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle