Son dakika: EYT ve kadro müjdesi için tarih açıklandı

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: "EYT ve sözleşmeli personelin kadroya geçilmesine ilişkin düzenlemeleri Aralık ayı içinde yapmayı planlıyoruz"

GİRİŞ 29.11.2022 15:37 GÜNCELLEME 29.11.2022 17:19
Bu Habere 205 Yorum Yapılmış

AK Parti'den milyonların merakla beklediği EYT ve kadro müjdesi için tarih açıklaması geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, "EYT ve sözleşmeli personelin kadroya geçilmesine ilişkin düzenlemeleri Aralık ayı içinde yapmayı planlıyoruz. En kötü ihtimal 2023 yılı başında yasalaşmasına şahit olacağız." açıklamasında bulundu.

İşverenler asgari ücret için ilk kez rakam verdi: Bu rakamın üstünü ödeyemeyizİşverenler asgari ücret için ilk kez rakam verdi: Bu rakamın üstünü ödeyemeyiz

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine yönelik düzenlemeye ilişkin, yaptığı açıklamada "Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde, 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk süresi olacaktır. Dolayısıyla sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir." ifadelerini kullanmıştı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 205
  • prim 1 yıl önce Şikayet Et
    Emeklilik düzenlemesi sil baştan yapılmalı. Vatandaş çalıştıkca çok fazla primin var diye maaş düşermi . Böyle şeymi olur. Vatandaş 9000 veya 12000 gün çalışmış hala adama şart şurt getiriliyor. Yada çok fazla primi var düşükten yatmış diye maaş hesaplaması düşürülüyor. Aylık bağlama oranının düşmesi nedir.
    Cevapla
  • sgk 1 yıl önce Şikayet Et
    Genel hatları ile SGK'da düzenleme yapılmalı. Bu böyle olmaz. 60 veya 65 yaşında emeklilik uygulanacaksa. Sağlık sorunlarından veya yaslı diye işe alınmayıp çalışamayan vatandaşlara devlet destek sağlamalı. Avrupa emeklilik 65 ama sosyal haklar vatandaşı koruyor. Bir şeyi kıyaslarken doğru kısaslamak lazım. EYT haktır 22 yıldır bu mağduriyet giderilmeli.
    Cevapla
  • Hakan Sağlık 1 yıl önce Şikayet Et
    Sistemde bağkur ssk esitlemesi yapılmalı.Bu seferde bagkurlular için EPT emeklilikte prime takılanlar sorunu çıkacak bagkurlu 9000 gün 25 yılda emekli olurken yanında çalıştırdığı SSK li 5000 gün 25 yıl emekli olacak hemde daha yüksek maaşla inşallah düzelir.
    Cevapla
  • eythaktır 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT haktır. Kimse mağdur edilmemeli. Askerlik borçlanmasında önceki şartlar ne ise o uygulanmalı. O EYT'li olsun. Bu olmasın diye birşey olmaz. Önceki kanundaki haklar aynen korunmalı. 1998 yılında 18 ay askerlik yapanlar mağdur edilmemeli.
    Cevapla
  • Kadir Candan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya ne saçma bı sistemdir adam bagkurlu 9000 gün yatırıyor.Ssk li 5000 gün prim yatırıp emekli oluyor hemde bagkurludan daha yüksek emekli aylığı alıyor bu hak mı.Bakanimizin dediği gibi mutlaka bı eşitleme yapılmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle