Bakan Kirişci: Barınaklar için ormanlardan yer verilecek

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Barınakların doğal hayata yakın olması da gerekiyor. Biz ormanlarımızdan yer vermeyi planlıyoruz. Yerel yönetimlere ormanlık alanlardan yer vererek barınak sorununu gidereceğiz” dedi.

Bakan Kirişci: Barınaklar için ormanlardan yer verilecek
Bakan Kirişci: Barınaklar için ormanlardan yer verilecek
GİRİŞ 29.11.2022 12:36 GÜNCELLEME 29.11.2022 12:36

Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ardından Konya’daki Barınak Vahşeti konusunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Olayın ardından İstanbul Valiliğiyle bir çalışma başlattıklarını açıklayan Bakan Kirişci, sözlerini şöyle sürdürdü:

YER YOKSUNLUĞU VAR

“Hayvan Barınakları konusunda yer yoksunluğu söz konusu. Bu barınakların doğal hayata yakın olması da gerekiyor. Biz ormanlarımızdan yer vermeyi planlıyoruz. Yerel yönetimlere ormanlık alanlardan yer vererek İstanbul’un barınak sorununu gidereceğiz. Bir derneğe ya da gönüllere veremeyiz ama belediyelere yer verebiliriz. İstanbul’un 39 ilçesi için otuzar dekarlık yerleri yerel yönetimlerin doğal hayvan barınağı olarak kullanmalarını sağlayacağız.

POPÜLASYON İNCELENECEK

Süreci Valiliğimiz takip ediyor. İstanbul'da pilot uygulama olarak başlattık eğer karşılığı olursa ve bundan olumlu netice alabilirsek diğer iller için de benzer bir yol izleyeceğiz. Bir de önümüzdeki günlerde şehirlerde sahipsiz hayvan popülasyonunun artışıyla ilgili bir çalıştay düzenleyeceğiz. Bu çalıştayda akademisyenlerin, uzmanların görüşlerini alacağız ve bir yol haritası belirleyeceğiz.”

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.