Üç ülke ''Üçlü Gaz Birliği'' kuracak!

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Ruslan Jeldibay, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rusya-Kazakistan-Özbekistan Üçlü Gaz Birliği'ni kurmayı görüştüğünü bildirdi.

Üç ülke ''Üçlü Gaz Birliği'' kuracak!
Üç ülke ''Üçlü Gaz Birliği'' kuracak!
GİRİŞ 29.11.2022 11:55 GÜNCELLEME 29.11.2022 12:10

Jeldibay, Tokayev'in dünkü Moskova ziyaretinde gündeme gelen Rusya-Kazakistan-Özbekistan Üçlü Gaz Birliği'ne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Konunun, Kazak ve Rus liderlerin Kremlin'deki görüşmelerinde gündeme geldiğini aktaran Jeldibay, birliğin Rus gazının Kazakistan ve Özbekistan üzerinden geçişinde koordinasyonu sağlamayı hedeflediğini vurguladı.

Jeldibay, "Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ilgili tüm tarafların çıkarlarını dikkate alarak bu konuya rasyonel çözüm bulmak için üç ülkeden uzmanların katılımıyla ayrıntılı müzakerelerin yürütülmesi gerektiğine inanıyor." ifadesini kullandı.

Tokayev, Moskova ziyareti kapsamında Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ile bir araya gelmiş ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in önerdiği üçlü gaz birliğine ilişkin "İstenilen sonuca ve anlaşmaya varmak için ilk önce kendim bu konuya hakim olmam lazım. Uzmanlarımızdan bahsetmiyorum bile. Neden olmasın." demişti.

KAYNAK: AA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.