Signify, Türkiye’yi üretim merkezi yapacak

2021 satışları 6,9 milyar Euro olan Signify, en hızlı büyüyen pazarlarından olan Türkiye’de üretim yapmaya hazırlanıyor. Türkiye Genel Müdürü Saner Kırık, “Hedefimiz Türkiye’yi bölgenin üretim merkezi haline getirmek” dedi.

GİRİŞ 29.11.2022 16:20 GÜNCELLEME 29.11.2022 16:57
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Royal Philips’ten 2016 yılında ayrılarak bağımsız bir şirket olarak yoluna devam eden ve borsaya kote olan Philips Aydınlatma, 2018 yılında da adını Signify olarak değiştirdi. 35’ten fazla markayı bünyesinde bulunduran, 70’ten fazla ülkede 37 bin çalışanı olan Signify, 2021 yılında 6,9 milyar Euro’luk satış yaptı. Signify, önemli pazarlardan biri olarak gördüğü Türkiye’de üretim planları yapıyor.

Saner Kırık

2023 yılında bu konuda ilk adımları atmayı hedefleyen Signify, Türkiye’yi Ortadoğu ve Afrika’nın yer aldığı bölgenin üretim merkezi haline getirmeyi hedefliyor. Signify Türkiye Genel Müdürü Saner Kırık, “Şu anda Türkiye’de üretimimiz yok. Ancak olması için çalışıyoruz. Türkiye’nin potansiyeli çok yüksek. Signify Türkiye, 2023 yılında Ortadoğu ve Afrika bölgesinde en büyük ülke olacak. Burayı merkez haline getirmek için üretim yapmak gerekiyor. Philips’in geçmişte Türkiye’de üç fabrikası vardı, kapandılar. Şimdi çok daha ileri teknolojiyi Türkiye’ye getirmek için çok ciddi bir çalışmamız var. 2023’te bunun temelini atmak istiyoruz” dedi.

CEO’SU YÜZME YARIŞMASI İÇİN HER YIL İSTANBUL’A GELİYOR

Türkiye’nin potansiyelini göstermek için iş planı yaptıklarını kaydeden Kırık, “Türkiye’de üretim olursa işimizi daha ileri götürebileceğimizi global yönetime ilettik. Bu üretimle Pakistan, Hindistan, Suudi Arabistan ve Afrika’da neler yapabileceğimizi anlattık. Globalde destek gördü. Benden önce yönetimde olan Türk yöneticiler bugün Signify içinde 120 ülkeyi yönetiyor. Bize karşı pozitif bir durum var. Global CEO’muz Eric Rondolat Fransız ve inanılmaz bir Türkiye sevgisi var. Her yıl Boğaz’daki kıtalararası yüzme yarışmasına katılıyor. Onun da desteğiyle üretim merkezini Türkiye yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de lokal üretim yapan Türk firmalarına da armatür üretimi için gereken tüm ürünleri verdiklerini de kaydeden Kırık, “Türkiye’de pazar lideriyiz. Yerli firmalara hangi ürünler gerekiyorsa veriyoruz. Bir nevi kendi rakiplerimizi yaratıyoruz. Şirketimiz rakiplerini eğitmek ve büyütmek konusunu bir sorumluluk olarak görüyor” değerlendirmesini yaptı.

AYASOFYA İHALESİNE GİRECEK

Dünyada ve Türkiye’de sembol bina ve yapıları aydınlattıklarına da değinen Kırık, yakın zamanda Sultanahmet Camii’nin dış cephe aydınlatmasına başladıklarını, Ayasofya Camii’nin ihalesine de girdiklerini anlattı. Kırık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Anıtkabir, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Çamlıca Camii ve Konya Kelebekler Vadisi’ni ve daha birçok önemli yapıyı biz aydınlattık. Edirne Tunca Köprüsü aydınlatması Almanya’da ödül aldı. Sultanahmet Camii’nin aydınlatmasına başladık. Levent Camii’ne başlayacağız, Ayasoyfa’nın ihalesine gireceğiz. 2022’de geçen yıla göre ciromuz yüzde 100’ün üzerinde, ekibimiz yüzde 30 büyüdü. Euro bazında dünyada global Signify içinde en yüksek büyümeyi biz gerçekleştirmiş olacağız.”

‘TARIMDA VERİMLİLİĞİ ARTIRAN TEKNOLOJİLER SUNUYORUZ’

Saner Kırık, kümes hayvancılığından topraksız tarıma birçok alanda fark yaratan teknolojileri hakkında şu bilgileri verdi:

“Kümes hayvanları ışığı bizim gördüğümüz gibi görmüyor, normal aydınlatmaları titreşen ışık olarak görüyorlar ve bu onları rahatsız ediyor. Bizim teknolojimiz sayesinde civcivler stres olmuyor ve daha hızlı büyüyor. Balık çiftlikleri için aydınlatmalarımız var. Özel bir frekans verdiğiniz zaman balığın yemi göreceği alanı genişletiyor ve daha iyi beslenmesini sağlıyor. Domatesin belirli bir frekansa ihtiyacı var. Biz onu ışıkla sağlıyoruz. Bir senede 2 hasat yaparken 10’a kadar çıkabiliyor. Bu yöntem suda yüzde 90 tasarruf sağlıyor, zirai ilaç kullanımını minimize ediyor.”

KAYNAK: DÜNYA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Bitez 1 yıl önce Şikayet Et
    Askeri teknoloji de çok iyi durumdayız Allah'a şükür ama sivil alanlarda hal'a dışa çok bağımlıyız...AESA radarı,yapay zeka İha siha yaptık ama ampül yap(a)mıyoruz...Her alanda sivil tüketimi olan her iş kolunda TOG' da olduğu gibi "BABAYİĞİTLERE" ihtiyacımız var...Ben bu işi yapıcam,vatanıma,milletime yerli ve Milli ürün kazandıracağım diyen BABAYİĞİTLERE...
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah iflas edersiniz. adama bak, elin şirketini babasının malı gibi övüyor. Türk malı üretmeyenlerin bu aydınlatmada yeri olmamalı.
    Cevapla
  • Pars 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey yetkililer bunları camilerimize niye sokuyorsunuz.Aydınlatmaların içine bu kutsal ve tarihi yapılarımıza zarar verecek kimyasallar ve maddeler yerleştirirler
    Cevapla
  • işçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabi artık çinden bile daha ucuz iş gücü türkiyede. Burada köle bol nasıl olsa. 2015 yılında 430$ olan asgari ücret şuan 295$. burada üretmeyeceklerde nerde üretecekler.
    Cevapla
  • Gerçekler 1 yıl önce Şikayet Et
    E. Tatiloğlu'nun reklam ve tatil parası ne olacak peki sözde işçi !!!
    Cevapla
  • Buda geçer yahu 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibilere beş yüz dolarda olsa açız açız diye bagırırsınız sizin gibilerin derdi başka yapacak birşey yok alışacaksınızzzz
    Cevapla
  • Direkt 1 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki 2015 de durumumuz iyiymiş.ama ben bu gün açız diyenler o günde de açız diyorlardı...demek ki neymiş.....
    Cevapla
  • enterasan 1 yıl önce Şikayet Et
    ne üretiyorduk peki teknoloji noktasında? Üretmeden nasıl zengileşeceksin, 1 kamyon domates satarak bir iphone belki alabiliyorsun evvelki nesillerin yapmadığını yapıp üretim çalışacağız ve müreffeh bir ülke olacağız biiznillah.
    Cevapla
  • tekfur 1 yıl önce Şikayet Et
    ibb nin borcu bir ulke durumuna geldi..tekfur ekremos un harcamalarindan haberin varmidir?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya dan bu Fransızları uzakturmaklazım.
    Cevapla
  • Efecan06 1 yıl önce Şikayet Et
    Alipda götürecek halleri yok sen haberi okumadan başlığa göre yorum yapmisin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle