Hisarcıklıoğlu, yeniden CACCI başkanı oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 2014 yılından bu yana sürdürdüğü Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu’nun (CACCI) Başkan Yardımcılığı görevine, 2023-2024 yılları için yeniden seçildi.

Hisarcıklıoğlu, yeniden CACCI başkanı oldu
Hisarcıklıoğlu, yeniden CACCI başkanı oldu
GİRİŞ 29.11.2022 09:37 GÜNCELLEME 29.11.2022 09:37

Avustralya’nın Melbourne şehrinde yapılan konsey toplantısında, Hisarcıklıoğlu yeniden Başkan Yardımcısı olarak seçilirken, mevcut Başkan Samir Modi de görevini Avustralya’dan Peter Mcmullin’e devretti. Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI), 1966 yılında 10 ulusal ticaret odası tarafından Tayvan’da kuruldu.

3 MİLYON ŞİRKET VAR

Avustralya kıtasından Avustralya, Papua Yeni Gine, Yeni Zelanda, Doğu Asya’dan Hong Kong, Japonya, Güney Kore, Moğolistan, Tayvan, Rusya Federasyonu; Güneydoğu Asya’dan Brunei, Kamboçya, Endonezya, Malezya, Filipinler, Singapur ve Vietnam, Güney Asya’dan Bangladeş, Hindistan, Nepal, Pakistan ve Sri Lanka, Orta Asya’dan Azerbaycan, Gürcistan, İran, Tacikistan, Özbekistan ve Türkiye’den oluşan 28 ülkenin Odalar Birlikleri CACCI’ye üyedir. Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu, dünya nüfusunun yüzde 40’ını ve dünya ekonomisinin yüzde 23’ünü kapsayan Asya-Pasifik Bölgesi’nin en büyük iş dünyası örgütüdür. 28 ülkeden yaklaşık 3 milyon şirketi temsil etmekte. Amacı, üye ülke iş dünyalarını bir araya getirerek Asya-Pasifik bölgesi ekonomilerinin gelişmesine katkı sağlamak.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.