Uzmanlar uyardı! Kadroya geçecek sözleşmeli personelin maaşı düşebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuda çalışan sözleşmeli personele kadro müjdesi vermişti. Uzmanlardan yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren önemli uyarı geldi.

GİRİŞ 29.11.2022 00:37 GÜNCELLEME 29.11.2022 09:48
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Kabine Toplantısı alınan kararları açıklamak için kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuda çalışan sözleşmeli personele kadro müjdesi verdi.

Sözleşmeliye kadro!  Başkan Erdoğan müjdeyi duyurdu! Son dakika EYT açıklamasıSözleşmeliye kadro! Başkan Erdoğan müjdeyi duyurdu! Son dakika EYT açıklaması

"HERKES GEÇMEK İSTEMEYEBİLİR"

Uzmanlar, kadroya geçen personelin maaşlarının düşeceğini söyledi.

TRT Haber canlı yayınında düzenlemeye ilişkin konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman, "520 binin içerisinde 424 binin direk geçişi olabilecek. Herkes geçmek istemeyebilir ücret konularıyla alakalı. Sözleşmeli personel SSK kapsamında. Kadroya geçtiğinde emekli sandığı mensubu olacak." dedi.

"ÜCRETLERDE DÜŞÜŞ OLABİLİR"

Duman sözlerine şöyle devam etti:

"Emeklilik planlamalarında da değişiklik olacak. Sosyal güvenlik sistemi SSK'dan daha erken, daha rahat koşullarda emekli ederken, emekli sandığından biraz daha farklı koşullarla emekli edeceği için bu durumda bir çoğunun ücret açısından da bir düşüş söz konusu olabilir. Ücretini düşürmek istemeyen, SSK'dan emekliliğini planlayanlar olacaktır."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 52
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hükümetimizin, kamuda sözleşmeli memur olarak görev yapan balıkçılık teknoloji mühendislerimizin kadrolarını vermesi güzel oldu, İnşallah.
    Cevapla
  • semih bey 1 yıl önce Şikayet Et
    3600 ek gösterge de verdiniz mi teknik personele bu iş tamamdır. Hayırlı olsun.
    Cevapla
  • TURAN BİRLİĞİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Dostum kpss 94 mülakatım 96 ve 7 yıldır süresiz sözleşmeliyim 42 yaşındayım 2 çocuk babsıyım kadro bekliyorum acaba hak diyince önce senin ki mi benim ki mi saçmalama git adam gibi çalış önce sözleşmeli memurluğu kazan elini aç dua et onuda verecek olan YARADAN hadi selametle ...
    Cevapla
  • serhat 1 yıl önce Şikayet Et
    kadro dağıtmak nedir. insanlar kpss den 90 alıp atanamazken . 60 puanla veya torpille girip buşekilde kadro alanada verenede hakkımı helal etmiyorum her iki cihanda
    Cevapla
  • sİsci 1 yıl önce Şikayet Et
    kpss ile girsinler kadroya
    Cevapla
  • selim 1 yıl önce Şikayet Et
    kpss ile girdik zaten :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle