Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Süresiz sözleşmelilik tarih olacaktır

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “424 bin sözleşmeli personel kadroyla buluşacak ve 657 4/B’ye göre süresiz sözleşmelilik tarih olacaktır” dedi.

 Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Süresiz sözleşmelilik tarih olacaktır
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Süresiz sözleşmelilik tarih olacaktır
GİRİŞ 28.11.2022 23:43 GÜNCELLEME 28.11.2022 23:43
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamuda sözleşmeli çalışanların kadroya geçmesi hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Paylaşımında Yalçın, “Memur-Sen olarak kamu personel sisteminde asli ve tek istihdamın kadrolu olması kararlılığıyla yürüttüğümüz ve akabinde 6. dönem T. S. hüküm altına aldığımız ‘sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi’ çalışması, bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Açıklanan ve yakın zamanda Meclise gelecek olan çalışmayla 2011 ve 2013 yıllarında olduğu gibi sürecin tamamında gösterdiğimiz katkı ve çabalarımızla 424 bin sözleşmeli personel kadroyla buluşacak ve 657 4/B’ye göre süresiz sözleşmelilik tarih olacaktır. Kamuda süresiz sözleşmeli olarak belli dönemlerde kadroya geçirilme beklentisi son bulacak, süresini tamamlayan 227 bin sözleşmeli personel ise doğrudan kadroya kavuşacaktır. Kadro için önemli adımı atan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin’e teşekkür ederiz. Kadroya geçiş ile birlikte özellikle belediyelerde iş güvencesine ilişkin tartışmalar önemli oranda azalacak, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına girilebilecek, izin hakları iyileşecek, aile bütünlüğü kaygıları son bulacak, çalışma barışı sağlanmış olacaktır. Memur-Sen olarak kamuda asli istihdam türünün tek ve kadrolu olması yönündeki ısrarımız, mücadelemiz sürecek; kadro müjdesinin süresizlerde oluşturduğu sevincin süreli sözleşmelilerde de yankı bulması için TBMM Komisyon/Genel Kurul aşamasında gayretimiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Süresiz sözleşmelilikten öte sözleşmeli olayı ortadan kalkacak gibi böyle giderse, bütün kurumlar 657/4b ye göre kpss ile sözleşmeli alacaksa ve 4 sene içinde kadroya geçeceği belli ise kurumlar sözleşmeli yerine direk kadrolu almayı tercih edebilir böyoece yavaş yavaş sözleşme olayı ortadan kalkar gibi geliyor bana.
    Cevapla
  • Birey 1 yıl önce Şikayet Et
    Emsallerimize neden bizden fazla ek gösterge verildi. Aynı tahsil, aynı genel idare memuru unvanlilara neden bu ayrıcalık yapıldı. Bize 600 puan bazılarına 1400 puan eşitlik ilkesine aykırı, bizim hak kaybınızi savunun ve bu hakkın bizede verilmesi yani tüm memurların hakkını isteyin memurlar arasında büyük bir haksızlığa sebebiyet vermeyin. Çalışma azmimizi kırmayın. Lütfen adil sendikacılık yapın. Bu gün dünya yarın ahiret var. ilgilenmezseniz Hakkımızı helal etmiyoruz.
    Cevapla
  • İmam 1 yıl önce Şikayet Et
    Neredesin paşam sen yaaa. Uykudan mı kalktın
    Cevapla
  • Hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Ali Yalçın günaydın!!!!
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yaşıyor mu ya sesi soluğu çıkmıyordu hakkım helal olmasın sana Ali Yalçın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle