Son dakika! Asgari ücrette tarih belli oldu

Son dakika haberine göre, Asgari ücrette çalışma takvimi yarın belirleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, salı günü TİSK ve Türk-İş başkanları ile görüşeceği bildirildi. İşte asgari ücret zammı ile ilgili detaylar...

GİRİŞ 28.11.2022 20:59 GÜNCELLEME 29.11.2022 09:51
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Son dakika haberleri... Milyonlarca dar gelirli çalışanın dört gözle beklediği asgari ücret zammı ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretliyi ilgilendiren karar için geri sayım başladı.

BAKAN BİLGİN: TAKVİME KARAR VERECEĞİZ

Yeni yılda asgari ücret, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçi ve işveren temsilcilerinin ortak mutabakatı ile belirlenecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, salı günü TİSK ve Türk-İş başkanlarıyla görüşeceğini açıklayarak, "Biz davet ettik. Birlikte takvime karar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin, yarın TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile görüşecek.

Tarafların talep ve beklentileri masaya yatırılacak. İkinci ve üçüncü toplantıların da tarihi belirlenecek.

'Asgari ücret zammı yüzde 40-50 arasında olabilir''Asgari ücret zammı yüzde 40-50 arasında olabilir'

Fuat Oktay'dan asgari ücret açıklaması! Tarih verdiFuat Oktay'dan asgari ücret açıklaması! Tarih verdi

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 53
  • aylin1985 1 yıl önce Şikayet Et
    enflasyon %80 den fazla en az %80 zam yapılması gerek 2023 tamamı için olacaksa 10bin tl olmalı ki enflasyona ezilmesin 2023 ilk 6 ay için olacaksa 8500-tl olmalı sonraki 6 ay içinde 12 civarı konuşulur
    Cevapla
  • ısparta 32 1 yıl önce Şikayet Et
    vermeyin zam falan daha vermeden denetim makinazması olmayan ülkede vereceğiniz zam fazlasıyla geldi herşeye
    Cevapla
  • B.2 1 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücretin artmasını değil,kalkmasını konuşalım.
    Cevapla
  • Akın 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene asgari ücretin geçen seneki gibi merakla beklendiğini söylemeyiz, asgari ücretliler bundan öneceki iki yüksek asgari ücret artışından fayda sağlayamadı, fahiş market zamları dudursa ancak o zaman artış yerini buldu diyebiliriz.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    3 harfliler Kasım ayında %25 %50 herşeye zam yaptı zaten. Birşey vermeseniz de olur nasıl olsa kimsenin cebine girmeden zam dalgası gelip tsunami gibi vuracak. Market terörüne son vermeden asgari ücrete zam yapmayın lütfen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle