Sağlık Bakanlığı ilanları yayınlandı: 42 bin 500 personel alınacak

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre; Sağlık Bakanlığına 30 bin yeni personel ile 1.183 sözleşmeli personel alınacak. Öte yandan; Bakanlığın taşra teşkilatlarında istihdam edilecek 11.317 sürekli işçi alımı kararı da duyuruldu.

GİRİŞ 28.11.2022 02:20 GÜNCELLEME 28.11.2022 13:10
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığının 11 bin 317 sürekli işçi, 30 bin sözleşmeli sağlık personeli ve 1183 sözleşmeli personel olmak üzere toplam 42 bin 500 işçi ve personel alım ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

BAKAN KOCA: HAYIRLI OLSUN

Sağlık bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "30.000’i sözleşmeli sağlık personeli, 1.183’ü sözleşmeli personel olmak üzere, toplam 31.183 personel alımı ilanı Resmi Gazete’de yayınlandı. Bakanlığımızın taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere, ayrıca, 11.317 sürekli işçi alımı yapılacak. Mülakat sınavı yok. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Resmi Gazete'de detaylı bilgilendirme ve başvuru süreci ile ilgili detaylar şu şekilde yer aldı:

11.317 SÜREKLİ İŞÇİ ALIM İLANI

1. 4857 sayılı İş Kanunu ile mezkûr Kanuna dayanılarak çıkarılan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca Bakanlığımız taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 11.317 sürekli işçi alımı yapılacaktır.

2. Adaylar, ilanlara Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresinden ulaşabilir.

3. Başvurular, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden 28/11/2022 - 02/12/2022 tarihleri arasında elektronik (online) kullanıcı girişi yapılarak alınacaktır.

4. Bakanlığımızın ihtiyaç duyduğu hizmet türlerinde/mesleklerinde alımların il düzeyinde karşılanması yoluna gidilecektir. Başvurularda, kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacaktır. Başvurular, ilgili mevzuat hükümlerine göre Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından alınacaktır.

5. Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir işyeri (çalıştırılacağı il) ve bir mesleğe başvuru yapacaktır.

6. Sürekli işçi kadrolarının meslek ve kadro sayısına göre dağılımı aşağıda belirtilmiştir.

1.183 SÖZLEŞMELİ PERSONEL VE 30.000 SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ ALIM İLANI

1. Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında 1.183 sözleşmeli personel, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında 30.000 sözleşmeli sağlık personeli olmak üzere toplam 31.183 sözleşmeli personel, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile alınacaktır.

2. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli personel pozisyonlarının ve başvuru şartlarının bulunduğu KPSS-2022/11 Tercih Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlanacaktır.

3. Adaylar tercihlerini 30 Kasım 2022 - 5 Aralık 2022 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. ÖSYM'ye veya Sağlık Bakanlığına posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

4. Sözleşmeli personel pozisyonlarının unvan/branş ve öğrenim düzeylerine göre dağılımı ekte gösterilmiştir.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 18
  • Furkan Selvi 1 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen sağlık bakanım Fizyoterapi alımı daha çok olmalı yığılma çok kişi atanma bekliyoruz lütfen hemşire kardeşlerimiz gibi bizi de 75, 80 KPSS puanla atamalısınız bu bölmü okumak çok saçma çümkü ataması az lütfen sesimizi duyun artık
    Cevapla
  • Kul 1 yıl önce Şikayet Et
    28.11.2022 saat 14:17 an itibariyle işkur sitesi pert.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hastanelerde neden manevi destek birimi yok!
    Cevapla
  • Asımın Nesli 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım lütfen diş hekimlerine yeni kadrolar açın hekim olmak için sarfettikleri emekleri hüsrana dönüşmesin ,binlercesi devletimizin kadrolarında hizmet vermek için bekliyorlar.
    Cevapla
  • Fethiyeli OSMAN 1 yıl önce Şikayet Et
    tenkit bazen bir huy haline gelebilir amma 15 ekimde kayınvalidem Adnan menderes TİP fakültesinde Femurdan ameliyat oldu o hastabakıcılar adeta hastalara KAN kusturuyor.Sayın sağlık bakanımız bunları göz önüne almalısınız .Devlete girinceye kadar el ovuşturup girdikten sonra benim arkamda ŞU BU SİYASETCİ var diye hapsi değil amma yaşlı hastarın korkulu rüyası oluyorlar, bunu Adnan Menderes TİP fak Ortapedide bizatihi yaşadık hasta haklarına şikayettede bulunduk.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle